Øyelokkoperasjon

Logo ikon

Noen mennesker opplever at huden rundt øynene siger ned og at man får fettposer under huden som gjør at man ser trøtt og sliten ut. Dette kan korrigeres med godt resultat ved plastisk kirurgi.

Hos Christiania klinikken kan du bestille konsultasjon til øyelokkoperasjon hos noen av Norges fremste plastiske kirurger. Med over 30 års erfaring innen kropp- og ansiktskirurgi er det ingen i Norge som har lengre erfaring enn legene hos oss.

Ønsker du å få et mer opplagt utseende? Dersom du har tunge øyelokk kan en operasjon være aktuelt.

Videre kan du lese mer om inngrepet, men husk at du også får god informasjon på konsultasjonen.

Ung kvinne med perforering linjer rundt høyre øye
Bakgrunn Prikker
Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Ekspert på plastisk estetisk kirurgi

Huden rundt øynene er meget delikat. Ved en øyelokkoperasjon kreves en svært nøyaktig og erfaren kirurg, både av hensyn til hvordan arret vil bli seende ut, men også for å sørge for at det ikke fjernes for mye hud. Dette kan føre til et unaturlig forhold mellom øyelokk og bryn.

Hos Christiania klinikken møter du ansiktskirurg Dr. Håvar Løseth. Allerede i 1986 startet han Klinikk Granfoss (senere Klinikk Bunæs) med sin øyelege kone, som Norges første private spesialklinikk for kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi.

Dr. Håvar Løseth har omfattende erfaring med ulike former for operasjon av øyelokk, og sørger for at du får et mer ungdommelig og opplagt utseende.

Hva er en øyelokkoperasjon?

Dette er et inngrep hvor overflødig hud og fett fjernes, spesielt i tunge, øvre øyelokk. I nedre øyelokk er det først og fremst fettposer og litt hud like under øyevippene som fjernes, mens det ved øvre øyelokk operasjon vanligvis er overflødig hud som fjernes.

Pasienten kan også ha sjenerende fettposer i øyekroken, disse kan enkelt fjernes i samme operasjon.

Korrigering av hengende øyelokk er en av de aller vanligste kosmetiske operasjonene i dag. Det har også et funksjonelt formål dersom pasienten har hemmet syn som følge av fett og overflødig hud.

Vi er svært nøye med å ikke fjerne for mye hud i øvre øyelokk fordi det kan gjøre det vanskelig å lukke øyet godt om natten. Det er derfor viktig at inngrepet utføres i liggende stilling, slik at vi kan måle hvor mye overskudd av hud som bør fjernes.

Generelt om øyelokkoperasjon

Operasjonen utføres med sedasjon og lokalbedøvelse. Siden 1994 har vi utført øyelokkoperasjon med CO2-laser, noe som gir et skånsomt inngrep med minimal blødning. Rehabiliteringen blir gjerne også noe kortere ved laser, fordi det blir mindre hevelser og blåmerker. Såret sys igjen med en ultrafin, tynn tråd, og stingene fjernes etter 1 uke.

Snittene i huden plasseres slik at de synes minst mulig etter inngrepet. I øvre øyelokk legges de i den dype øyelokksfolden. Noen ganger må vi imidlertid legge snittene litt mer ut til sidene dersom det er mye heng her.

Nedre øyelokk opereres vanligvis “innenfra”, noe som innebærer at snittet legges på innsiden av øyelokket slik at det ikke blir utvendig arr. Overskudd av fett smeltes bort.

Panneløft eller brynsløft

Nedsenkede øyebryn forverrer tilstanden til de øvre øyelokk ved at mindre av øyelokket blir synlig. Ofte ser vi en kombinasjon av hudoverskudd i øyelokkene samt nedsenkede bryn. Nedsenkede bryn korrigeres med et panneløft/brynsløft. Dette kan gjøres i samme seanse.

Konsultasjonsrom, Lege sitter på pulten sin med to ledige stoler foran

Hvorfor øyelokkoperasjon?

I de fleste tilfeller gjøres inngrepet av hensyn til utseendet, men det kan også være en medisinsk indikasjon.

Slapp og hengende hud i øvre og nedre øyelokk kan for mange gi tretthetssymptomer, ettersom det er krevende å løfte tunge øyelokk. For noen er det også et funksjonelt problem når synsfeltet blir nedsatt, og mange har problemer både med øvre og nedre øyelokk.

Det sies at øynene er «sjelens vindu». Dette er kanskje en klisjé, men forskning har faktisk slått fast at øynene avdekker både personlighet, karakter og helsetilstand. Alder og genetiske faktorer kan gjøre at man får tunge øyelokk og poser under øynene. Dette kan bidra til at du ser trøtt og sliten ut, selv om du ikke er det.

Overskudd av hud i øvre øyelokk skyldes redusert elastisitet i huden, og kommer gjerne med alderen. I tillegg kan man utvikle synlige poser under øynene. Dette kan forsterke inntrykket av at man ser trøtt og uopplagt ut. Hvis dette er noe som plager deg, kan en operasjon være aktuelt.

Hva er resultatet?

En øyelokkoperasjon er et populært inngrep som gir gode resultater hos både kvinner og menn. Du får et mer ungdommelig utseende, og du vil se mer våken og opplagt ut. Dr. Håvar Løseth har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og sørger for at resultatet blir best mulig i forhold til ditt utgangspunkt.

I enkelte tilfeller kan det være vanskelig å oppnå et perfekt resultat. Dette kan ha å gjøre med alder, hud, asymmetri, arvelige faktorer og nedsenkede øyebryn. Vi lytter til dine ønsker og gir deg realistiske forventninger til resultatet under konsultasjonen.

Etter operasjonen får de fleste et mer våkent og opplagt utseende. Selv om operasjonen gir varig og god effekt, er det ikke slik at aldringsprosessen stopper. Akkurat som med resten av kroppen vil huden rundt øynene begynne å sige igjen etterhvert. Som regel vil operasjonen gi gode resultater i minst 10 år.

Christiania klinikken – klinikk med mye hjerterom

Hos Christiania klinikken møter du anerkjente leger med Norges lengste og bredeste erfaring innen plastisk kirurgi av alle områder på kroppen. Vårt personale møter deg med stort hjerterom, og du kan føle deg som hjemme ved vår hyggelige klinikk.

 

Fantastiske mennesker, utrolig dyktige og følger opp på en eksemplarisk måte. Er overveldet over resultatet. Tusen hjertelig takk til Dr. Bugge!

“Kvinne (36)

 

 

Mange er engstelige før en operasjon. Hos Christiania klinikken ønsker vi å hjelpe deg med en trygg og god opplevelse, uansett hva motivasjonen for behandling er. For å skape en trygg og god atmosfære for våre pasienter, er klinikken innredet hyggelig og pent.

 

Her er det ikke bare dyktighet – her er det også varme og omtanke under hele prosessen du kanskje står foran.

“Dame 51

 

 

Å gjøre endringer på utseendet er i de fleste tilfeller en stor beslutning. Hos Christiania klinikken er vi opptatt av at du skal få forbedret din livskvalitet. Vi tar oss god tid til å svare på alle spørsmålene dine, og gir deg en realistisk forventning til resultatet. Du er alltid i trygge hender hos oss.

 

Øyelokkoperasjon pris

Operasjon av øvre og nedre øyelokk er en av de vanligste inngrepene innen plastisk kirurgi, og også den behandlingen de aller fleste er fornøyd med lenge etterpå. Prisen varierer fra pasient til pasient, og avhenger av ditt individuelle utgangspunkt og ønske til resultat.

Vi kan derfor ikke vite nøyaktig hva din operasjon kommer til å koste før du kommer til konsultasjon hos oss, men du kan ta utgangspunkt i vår estimerte prisliste:

Øyelokkoperasjon pris

  • Øvre øyelokkoperasjon: Fra 18 800,-
  • Nedre øyelokkoperasjon: Fra 22 000,-
  • Pinch n. øyelokk: Fra 9 000,-
  • Operasjon av øvre- og nedre øyelokk: Fra 34 800,-

Se estimert prisliste her

 

Kombinasjon av øyelokkoperasjon og andre inngrep

Avhengig av dine ønsker er det mulig å kombinere korreksjon av øyelokk med annen ansiktskirurgi. Har du for eksempel nedsenkede øyebryn kan dette være årsaken til at øyelokkene føles tunge, og da er ikke operasjon av øyelokkene tilstrekkelig for å oppnå ønsket resultat.

Dersom det er aktuelt med kombinerte inngrep, snakker vi om dette under konsultasjonen. Dette er noen av de vanligste inngrepene å kombinere korrigering av øyelokk med:

Øyebrynsløft

Et øyebrynsløft fungerer på samme måte som et panneløft. Er det imidlertid bare behov for små justeringer, er det mulig å kun heve brynene. Dette gjøres ofte i samme inngrep som korreksjon av øyelokk.

Inngrepet foregår ved at kirurgen fjerner overflødig hud over øyenbrynet. Snittet legges bak hårfestet i tinningen, og huden strammes opp ved hjelp av tråder. På menn med høyt hårfeste kan vi også fjerne hud direkte over brynet.

Ansiktsløft

Det er også vanlig å gjøre korreksjon av øyelokk i samme seanse som et ansiktsløft. Dette er en mer omfattende operasjon der overflødig hud fjernes fra ansikt og/eller hals, for å løfte nedsenkede deler av ansiktet og glatte ut rynker.

Resultatet av et ansiktsløft er et mer ungdommelig og opplagt utseende. Kinnene, huden under haken og halsen blir markant strammere, og rynker glattes ut. I tillegg blir også muskulaturen under huden strammet opp.

Vi utfører tre typer ansiktsløft hos Christiania klinikken:

  • Optimum Mobility Lift
  • MACS Lift
  • SMAS Lift

Kirurgene hos Christiania klinikken har svært omfattende erfaring med ansiktskirurgi – vi har utført tusenvis av ansiktsløft, og sørger for at du får et naturlig og ungdommelig resultat som du blir fornøyd med.

Lege konsulterer med pasient

Fettransplantasjon

Coleman-metoden

Fett hentes ut fra magen, lårene eller baken, og renses for blod, væske og olje. Deretter plasseres fettet i ørsmå klumper slik at cellene kan få næring. Fettet berikes med stamceller og blodplateberiket plasma.

Resultatet er en svært god og vedvarende effekt.

Fettransplantasjon er en organisk behandlingsform hvor man henter fett fra andre steder på kroppen, og flytter det til områder hvor man ønsker mer fylde og volum. Prosedyren går ut på å bruke egne celler til å behandle seg selv, og er i de fleste tilfeller svært vellykket.

Det transplanterte fettet holder seg aller best i ansiktet, og kan fylles inn flere steder. Det vanligste er å fordele fettet rundt øynene og på kinnben, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og aknearr kan behandles med fettransplantasjon.

Våre kirurger for Øyelokkoperasjon

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Ofte stilte spørsmål og svar om Øyelokkoperasjon

Operasjonen passer for friske mennesker med slapp og hengende hud samt fettposer i øvre og nedre øyelokk. Vi utfører operasjonen fra 20-årsalderen, men det er vanligst etter at pasienten har fylt 40 år.

Under konsultasjonen snakker vi om dine ønsker og forutsetninger, og mulige løsninger og resultater. Vi måler hvor mye hud som kan fjernes i liggende stilling.

Bestillingstiden er ca. 2 uker hos oss.

Preparater med acetylsalisylsyre eller andre blodfortynnende midler må ikke tas de siste 14 dagene før inngrepet. Disse øker faren for blødninger. Det samme gjelder for inntak av store mengder C- eller E-vitaminer.

Røykere bør redusere forbruket mest mulig 2 uker før operasjonen, og ikke røyke i det hele tatt de siste to dagene før. Ved forkjølelse eller annen febersykdom utsettes inngrepet.

Større fysiske anstrengelser bør unngås i to uker etter inngrepet. På operasjonsdagen møter man fastende, dvs. ikke spise eller drikke etter kl. 24 kvelden før. Kontaktlinser må fjernes.

Les mer info om det å bli operert her

Nei, synet påvirkes ikke av operasjonen. Noen kan bli plaget av tørrhet på øynene, men dette er forbigående. Salven du bruker etter en inngrepet kan gi et litt tåkete syn i dagene etter operasjonen.

Den første tiden etter er det helt normalt at man opplever blålig misfarging og hevelse. Hevelsen varer gjerne i rundt 1 uke, mens blodutredelser forsvinner etter den første måneden. Det er ikke verre enn at du kan dekke over blodutredelsene med sminke etter noen dager. Laser gjør at blåmerker er relativt sjelden.

Snittene legges slik at arrene blir minst mulig synlig, som under vippene, i øyelokksfolden eller på innsiden av øyelokket. Den første tiden kan arrene være synlige, men med tid vil de blekne.

Hver pasient er unik, og vi kan ikke vite hva akkurat din operasjon kommer til å koste før du har vært på konsultasjon.

Se estimert prisliste her.

Dersom du ønsker mer informasjon angående dette inngrepet, så ta kontakt med oss på telefon, e-post eller gjennom kontaktskjemaet nedenfor.

Det er uforpliktende å komme til konsultasjon hos oss.  Velkommen til Christiania klinikken!