Panneløft

Logo ikon

Med alderen har huden hos mange en tendens til å sige ned. Når dette skjer med pannehuden fører det til flere rynker og nedsenkede bryn. Dette fører igjen til at øyelokkene blir mindre synlige og vi mister vårt oppvakte blikk. Et panneløft, også kalt øyenbrynsløft, kan korrigere dette.

Dr. Bunæs var en av de første som startet med endoskopisk panneløft i Norge. Et slikt løft hever brynene uten synlige arr (så lenge du har hår) og reduserer sinnarynken. Mimikken i pannen endrer seg forøvrig ikke. Dette er viktig, da mimikken i pannen er en våre viktigste kommunikasjonsmetoder.

Noen ønsker å utføre inngrepet av rent kosmetiske årsaker, mens andre kan få hodepine fordi de hever pannen til stadighet. Uansett årsak kan vi hjelpe deg. Våre kirurger er ledende innen kosmetisk ansiktskirurgi.

Eldre kvinne med begge hendene på pannen
Bakgrunn Prikker
To kirurger med en operasjon

Ledende ansiktskirurger i Norge

Christiania klinikken har to av Norges mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger med på laget: Dr. Håvar Løseth Dr. Øyvind Borch Bugge.

Dr. Bunæs er ØNH-spesialist (øre-nese-hals), med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som hovedområde. Han er norsk pioner innen utviklingen av moderne nese- og bihulekirurgi samt laser- og hudforbedrende behandling. Han har jobbet med funksjonell og estetisk ansiktskirurgi siden 1986.

Dr. Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, og har de siste 20 årene jobbet særlig innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Han er blant annet en ledende spesialist på større operasjoner som bukplastikk og bodylift.

Hva er panneløft?

Med alderen opplever de fleste av oss at øyelokkene og øyenbrynene blir tyngre og rynker blir mer synlige. Dette kan gjøre at man ser mer sliten og nedstemt ut enn man egentlig er. Et panneløft hever pannen og brynene, og gir et mer våkent og ungdommelig utseende.

Det vanligste panneløftet gjøres i dag endoskopisk, det vil si med såkalt kikkhullsteknikk.  Ved hjelp av fire små snitt bak hårfestet løsnes pannehuden fra benet, og pannen med brynene trekkes oppover med tråder som festes til en liten skrue i skallebenet. Fordelen med denne metoden er at den gir små usynlige arr bak hårfestet.

Les også: Anti-aging

Tunge øyelokk – panneløft eller øyelokksplastikk?

Gjennom årene har vi hatt mange pasienter som har henvendt seg til oss fordi de ønsker å fjerne overflødig hud på øyelokkene.

Dette kan utføres med øvre øyelokksplastikk, men i mange tilfeller gir et panneløft bedre resultater. Dette skyldes at dersom øyenbrynene sitter for lavt, kan øyelokksplastikk alene gi et kunstig utseende.

Inngrepet gjennomføres ofte i kombinasjon med ansiktsløft og/eller en øyelokkoperasjon. Hvilken metode som er best for deg avklares under konsultasjonen.

Slik foregår konsultasjonen

Når du kommer til konsultasjon hos oss, tegner vi opp og skisserer hvordan operasjonen vil foregå og hvilket resultat man kan forvente seg. Konsultasjonen er selvfølgelig uforpliktende.

Vi rådgir deg i forhold til hvilken metode som egner seg best for dine ønsker og ditt utgangspunkt, slik at du skal få et godt og varig resultat.

Dersom du trenger mer informasjon eller en ny konsultasjonstime for å bli sikker i ditt valg, tilbyr vi selvsagt dette helt kostnadsfritt.

Forberedelser før operasjonen

For et best mulig resultat anbefaler vi at du slutter med røyking 2-4 uker før operasjonen. Du må også slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler og store doser med E-vitamin to uker før inngrepet.

I dagene før operasjonen er det viktig at du ikke er syk, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter.
Les mer om forberedelser til inngrepet her.

Venterom med halvsirkel sofa

Tiden etter operasjonen

Etter et panneløft vil du ha en bandasje rundt hodet i ett døgn, og sting fjernes etter 9 dager. Skruen løser seg opp sammen med trådene etter noen måneder. Vanligvis er det lite smerter forbundet med operasjonen.

Vi anbefaler at du ligger med hodet høyt det første døgnet. Du bør også unngå trening i 14 dager etter inngrepet. Du kan dusje og vaske håret så snart bandasjen er fjernet. De første 3 ukene etter inngrepet bør du være forsiktig med å tre hodet gjennom trange gensere eller ha på deg hjelm.

Hvilke komplikasjoner kan oppstå i etterkant av et panneløft?

Komplikasjoner skjer sjelden, men kan forekomme. Dersom det skulle oppstå en komplikasjon har våre kirurger kompetansen og erfaringen som skal til for å løse situasjonen effektivt.

Etter å ha utført et inngrep hos oss vil du få telefonnummeret til kirurgen som opererte deg, slik at du kan ringe når som helst dersom det skulle oppstå komplikasjoner. Unormal hevelse kan bety blødning og legen skal kontaktes.

Infeksjoner

Infeksjoner er en annen komplikasjon som kan forekomme etter et kirurgisk inngrept. Symptomene er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon må du kontakte kirurgen din.

Følelsesløshet

Følelsesløshet i pannen (nummenhet) er vanlig den første tiden, men dette gir seg normalt raskt. Nerveskader, slik at bevegelse nedsettes, kan også forekomme, men også dette bedrer seg normalt i løpet av et par uker.

Vårt oppfølgingsprogram

Vi har et svært stort fokus på at du som pasient skal føle deg ivaretatt både før, under og etter operasjonen. Etter inngrepet vil du bli overvåket og passet på av en sykepleier. De fleste kan dra hjem etter 1-2 timer.

For at resultatet skal bli så vellykket som mulig, og for at du skal føle deg trygg, vil vi kalle deg inn til regelmessige kontroller etter operasjonen.

Vårt oppfølgingsprogram innebærer at vi normalt gjennomfører kontroller 2 dager, 7 dager, 14 dager og et halvt år etter operasjonen. Dersom du lurer på noe mellom kontrolltimene, er det selvfølgelig bare å ta kontakt med oss.

Ønsker du mer informasjon om panneløft?

Dersom du lurer på om behandlingen passer for deg, så ta kontakt med oss for en uforpliktende konsultasjon.

Da kan vi vurdere mulighetene og svare mer spesifikt på dine spørsmål. Hos Christiania klinikken møter du noen av Norges ledende plastikkirurger, noe som gjør at du kan være sikker på at du er i trygge hender.

Vi holder til i hyggelige lokaler i Løkkeåsveien 3 i Sandvika, kun 15 minutter fra Oslo sentrum. Velkommen til Christiania klinikken!

Våre kirurger for Panneløft

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Panneløft

Operasjonen tar rundt 1,5 time, og utføres vanligvis i sedasjon (lett søvn) med lokalbedøvelse. Det er også mulig å få full narkose.

Inngrepet utføres kun på friske mennesker, både kvinner og menn, over 18 år.

Inngrepet er generelt forbundet med lite smerte. Det er imidlertid vanlig å oppleve hevelse i pannen de første ukene etter operasjonen.

En vellykket operasjon gjør at du ser mer opplagt ut på en naturlig måte, mens et mislykket inngrep kan gi deg det konstant overraskede uttrykket.

Derfor er det svært viktig at du utfører inngrepet hos en kirurg med lang erfaring, som ser hva som vil kle deg best. Våre kirurger er blant landets ledende kirurger innen kropp- og ansiktskirurgi, og er svært opptatt av å gi deg som pasient et naturlig resultat.

Vi opererer ikke mennesker med alvorlige sykdommer. Dersom du tidligere har gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer må situasjonen først avklares med oss når du kommer til konsultasjon.

De første dagene bør du holde hodet høyt og mest mulig i ro, og ellers bør du ta det generelt rolig de første par ukene.

Huden i pannen løftes, noe som gir et mer åpent og våkent blikk. Etter inngrepet vil de dype rynkene i pannen være mindre fremtredende, men ikke borte. Bekymringsrynkene mellom øynene vil også bli mindre synlige.

I henhold til norsk lovgivning har vi ikke lov til å legge ut før og etter-bilder på nettsidene våre. Når du kommer på konsultasjon hos oss, kan du få se bilder av pasienter vi tidligere har behandlet.

Vi utfører inngrepet ved hjelp av kikkhullsteknikk, noe som gir små og usynlige arr i hodebunnen som dekkes av håret ditt.

Prisen avhenger av en rekke faktorer, både når det gjelder dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Se vår estimerte prisliste her.