Filler

Logo ikon

Med alderen mister mange volum i ansiktet, samt elastisitet i huden. Det vanligste volumtapet ser vi under øynene, i kinnene og leppene. Tap av elastisitet i huden ser vi som rynker og laxity (heng). Ønsker man å erstatte volumtapet, kan dette gjøres gjennom fettransplantasjon eller ved å injisere fillere.

Christiania klinikken var blant de første som startet med moderne fillerbehandling i Norge. Restylane var det første preparatet på markedet. Det er et ufarlig produkt og består av hyaluronsyre, et sukkerprodukt som er en naturlig del av hudens fyllmasse.

Produktet blir nå produsert av en mengde firmaer og har blitt utrolig populært over hele verden. Ved Christiania klinikken bruker vi kun de mest anerkjente merkene.

Kvinne som går gjennom leppefylling
Bakgrunn Prikker
Portrett Håvar Løseth med Øyvind Borch Bugge, Bokhylle i bakgrunn

Filler gir gode, men midlertidige resultater

Behandling med fillers er en midlertidig måte å redusere volumtap og rynker i et eller flere områder av ansiktet. Det kan også gi et mer opplagt og våkent utseende.

Behandlingen gir umiddelbare resultater, og varer i 6-18 måneder. Hvor lenge effekten varer avhenger av hvilket område som skal behandles og hvilke fillerprodukter som blir brukt (jo større molekyler som benyttes, desto lengre varighet).

Det er vanlig å få «påfyll» etter 6-12 måneder avhengig av type filler og pasientens utgangspunkt. De fleste må regne med å gjenta behandlingen 2-3 ganger i året, men enkelte fillers kan gi effekt opptil 18 måneder. Hvilken type filler som passer best for deg, diskuterer vi sammen under konsultasjonen.

Filler egner seg blant annet til å:

 • Jevne ut fordypninger under øynene, såkalt “tear trough”
 • Glatte ut ujevnheter som groper, arr og misdannelser
 • Forsterke ansiktskonturer rundt hake, kinnben og kjevelinje
 • Jevne ut nasolabialfuren (smilelinjen) mellom nese og munnviken
 • Jevne ut marionettlinjen mellom munnviken og haken/underkjeven
 • Øke volum og markering av lepper
 • Korrigere asymmetri i ansiktet

Les også: Kjemisk peeling

Lege ser fokusert på en dataskjerm med hendene på tastatur

Hyaluronsyre – finnes naturlig i huden

Hyaluronsyre er et sukkerkompleks som finnes naturlig i kroppen og som binder vann slik at huden holder på fuktighet og dermed spenst. Hudens naturlige produksjon av hyaluronsyre reduseres med alderen og kan brytes ned av UV-stråler og frie radikaler.

Resultater

Resultatet av behandlingen kan observeres umiddelbart. Groper i huden forsvinner, rynker jevnes ut, huden blir glattere og leppene kan forstørres eller bli mer markante.

Et naturlig pent resultat er avhengig av en dyktig kirurg. Hos Christiania klinikken møter du leger med omfattende erfaring innen plastisk og kosmetisk kirurgi. Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets mest erfarne plastikkirurger, mens Dr. Håvar Løseth er spesialist på kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi. Sistnevnte er spesielt anerkjent for sine neseoperasjoner.

Som pasient er du i svært gode hender hos Christiania klinikken, og kan forvente et pent og langvarig resultat. Bestill en time til konsultasjon i dag hvis du vurderer behandling med filler, eller ønsker å høre mer om hvilke muligheter som passer best for dine individuelle behov.

Filler vs. Botox

Mange lurer på om de skal velge filler eller botulinumtoksin-injeksjon, altså Botox. Valg av behandling avhenger av ditt utgangspunkt og ønsker til resultat, og er noe vi vil diskutere under konsultasjonen.

Slik virker Botox

Vi sprøyter svært små og fortynnede doser inn i utvalgte muskler i ansiktet eller på halsen for å glatte ut linjer og rynker. Ved å lamme de små musklene, kan behandlingen også ha en forebyggende effekt som stopper opp prosessen med linjer i ansiktet som etter hvert blir dypere.

Hyaluronsyre er et produkt som allerede finnes naturlig i huden, og som injiseres for å fylle tomrom i bindevevet og erstatte volumtap. Botox derimot er en gift som lammer forbindelsen mellom nerver og muskel. Det er en effektiv behandling av den typiske «sinnarynken» mellom øyenbrynene, kråketær rundt øynene, eller for å glatte ut linjer på halsen.

Botox brukes også til andre formål, som behandling av muskelkramper eller migrene. Botulinumtoksin-injeksjoner har også en god effekt på overdreven svette i armhuler eller håndflatene.

Effekten av Botox varer fra seks til tolv måneder, men kan også ha en forebyggende effekt fordi det forhindrer prosessen med linjer i ansiktet som blir dypere. Botox er en populær rynkebehandler til kosmetiske formål, som vi har svært god erfaring med hos Christiania klinikken.

Fettransplantasjon – en mer permanent løsning

Ønsker du en mer permanent løsning, er fettransplantasjon noe du kan vurdere. Fettransplantasjon egner seg først og fremst til volumerstatning. Det siste året har vi også beriket det injiserte fettet med stamceller. Dette øker holdbarheten av fettet.

Fettransplantasjon går ut på å hente fett fra et egnet område av pasientens kropp, for eksempel magen, lårene eller baken. Deretter brukes fettet til å «fylle ut» områder i ansiktet. Det vanligste er å fordele fettet rundt øynene og på kinnbein, men også tinning, panne, kjeve, hake, lepper, nese og aknearr kan behandles med fettransplantasjon.

Transplantasjon av fett gir som regel et svært godt og langvarig resultat. Hos Christiania klinikken har vi spesialister på kosmetisk ansiktskirurgi som har drevet med fettransplantasjon i over 20 år.

Behandling av rynker

Filler gir et godt og naturlig resultat ved behandling av rynker og fine linjer, fordi det glatter ut huden og skaper naturlig volum.

Når hyaluronsyre sprøytes inn under huden, fyller det opp tomrommet som har oppstått mellom nettverket av små kollagen- og elastintråder. Resultatet er at huden umiddelbart ser strammere og fastere ut.

Andre aktuelle behandlinger

Vi har omfattende erfaring med kosmetiske behandlinger og kirurgi hos Christiania klinikken, og hjelper deg med å velge den behandlingen som egner seg best til å oppnå resultatene du ønsker.

Det finnes diverse andre kunstige fillere på markedet, men ved Christiania klinikken bruker vi kun hyaluronsyre fordi det gir et umiddelbart resultat og svært sjelden bivirkninger.

Har du omfattende overskudd av hud i ansiktet, kan for eksempel et ansiktsløft være et bedre valg. Dette er en plastisk operasjon hvor vi løfter nedsenkede deler av ansiktet, og som har en oppstrammende effekt på både huden og muskulaturen under huden.

Av mindre inngripende behandlinger kan vi blant annet anbefale kjemisk peeling eller laserbehandling, samt hudpleie- og kremprogram.

Det er ikke mulig å behandles hos oss dersom:

 • Du er under 18 år
 • Er gravid eller ammer
 • Du har piercing i området som skal behandles
 • Du har utslett eller utbrudd av herpes

Se alle aktuelle behandlinger her

Fyldigere lepper

Filler brukes også til å få mer markerte og fyldigere lepper. Filleren inneholder hyaluronsyre som støtter opp hudens naturlige struktur, og fyller ut hulrom slik at leppene får mer volum.

Behandlingen egner seg godt for alle friske mennesker over 18 år, som ønsker fyldigere lepper, en mer markert leppekant, eller som ønsker å korrigere skjevheter i leppen.

Resultatet er umiddelbart fyldigere lepper. Effekten varer i ca. seks måneder avhengig av type filler og pasientens utgangspunkt.

Våre kirurger for Filler

Dr. Rene Soto

Spesialist på injeksjoner og
trådløft

Ofte stilte spørsmål og svar om Filler

En fillerbehandling gjøres med en gelé som inneholder hyaluronsyre. Dette er et stoff som finnes naturlig i kroppen og som binder fuktighet.

For enkelte har Botulinumtoksin-injeksjoner den beste effekten. Av andre behandlinger kan kjemisk peeling eller laserbehandling være aktuelt. Av større inngrep er ansikts-, bryn- eller panneløft noe vi kan vurdere.

Det er lite ubehag knyttet til en behandling med filler. Vi benytter en tynn nål for å injisere stoffet inn i huden, noe som kun kjennes ut som små myggstikk. Sprøyten inneholder også bedøvelse for en mest mulig behagelig opplevelse.

Noen pasienter drar rett på jobb etter behandlingen, men det er ikke uvanlig å oppleve litt hevelse eller blåmerker i det behandlede området. Dette roer seg vanligvis innen et par dager. Det kan hjelpe å kjøle ned det behandlede området med is.

Samme dag som behandlingen skal du unngå trening og hard fysisk aktivitet. Dersom du føler deg fin dagen etter, kan du gjenoppta normal fysisk aktivitet.

Prisen avhenger av flere faktorer, både individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor er prisen i vår oversikt en såkalt «fra-pris». Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen.

Se en oversikt over estimerte priser her