Anti aging

Logo ikon

Fysisk trening og sunt kosthold kan holde kroppen vår ungdommelig svært lenge. Det er verre å trene ansiktet til evig ungdom, men vi kan tilby flere behandlinger for anti aging.

Årsakene til at huden eldes stammer fra både indre og ytre faktorer. Indre faktorer er genene våre, som man hittil ikke kan gjøre så mye med. Det finnes dessverre ingen magisk løsning for å bekjempe denne prosessen.
Ytre faktorer er forhold du kan kontrollere. Sol og nikotin er for eksempel hudens verste fiender. Livsstil og sykdom har også betydning for hvordan vi eldes.

Eldre kvinne ser på seg selv i speil og smiler
Bakgrunn Prikker
Hylle med mange bøker.

Anti aging hos Christiania klinikken

Hos Christiania klinikken har vi arbeidet med å bremse og redusere aldringstegn i mer enn 30 år. Vi kan tilby anti-aging-produkter (ZO) og mer inngripende behandlinger som peelinger og kirurgi.

I tillegg får du gode råd om hva du selv kan gjøre for å ta bedre kontroll over aldringsprosessen, som for eksempel å beskytte deg mot solens fristende stråler.

Sammen går vi gjennom huden din, og setter opp en plan på hva som skal gjøres på kort og lang sikt. Vi kombinerer et medisinsk kremprogram, som er basis i enhver anti-aging-behandling, med for eksempel fillere, toxiner, laserbehandling, kjemisk peel og eventuelt kirurgi.

Landets mest erfarne kosmetiske kirurger

Samlet har legene hos Christiania klinikken lengst og bredest erfaring innen estetisk og funksjonell plastikkirurgi for alle områder på kroppen. Her møter du Dr. Bugge og Dr. Løseth som begge har omfattende erfaring med ulike anti aging-behandlinger.

Dr. Bugge utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi og har meget høy kompetanse på rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi.

Typiske tegn på aldring

Med alderen reduseres produksjonen av elastin og kollagen (proteiner i huden), noe som kan føre til slapp hud og rynker. Huden mister rett og slett sin ungdommelige glød.

Vevet under huden kan reduseres slik at det oppstår innsunkne partier, spesielt under øynene. Tap av hudens elastiske fibre viser seg ved hengende folder ved kjevekammene og på halsen. Spesielt hos kvinner kan også rynker synes på overleppen.
Et annet typisk aldringstegn er pigmentflekker som viser seg som brune flekker i huden. De vanligste pigmentflekkene er melasma (som regel etter graviditet), solar lentigo (leverflekker) og seboreisk keratose (talgvorter).

Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Anti aging-behandling

Hudens aldringstegn er som regel ikke farlige, men noen ønsker å behandle dem av kosmetiske årsaker med en anti aging-behandling.

Avhengig av hva du ønsker å behandle samt ditt individuelle utgangspunkt, tilbyr vi en lang rekke behandlingsmuligheter innen anti aging. Hvilken behandling du bør velge, kommer an på din alder og hudtilstand. Her går vi nærmere inn på de forskjellige behandlingene vi tilbyr innen anti-aging.

Les mer: Melasma

Medisinsk hudpleie

Som base i enhver anti aging-behandling får du et medisinsk kremprogram, utviklet av Dr. Obagi, en anerkjent hudlege fra USA.

På 80-tallet utfordret han tradisjonelle hudpleiebehandlinger, og utviklet det som skulle vise seg å bli en av verdens mest anerkjente merkevarer innen hudforbedring, ZO Skin Health som inngår i ZO Medical-kremprogrammet.

Produktenes hovedingredienser er retinol, A-vitaminsyre og hydrokinon, og foretrekkes av leger og plastikkirurger verden over.

Dette er svært effektive produkter innen anti-aging. Produktene inneholder aktive virkestoffer, og fås kun kjøpt etter konsultasjon hos leger og spesialister innen hudfornyelse.

A-vitaminsyrer

A-vitaminsyre sørger for at huden produserer elastin og kollagen. Hudcellene som produserer disse stoffene naturlig blir litt late med alderen. For å vekke dem må A-vitamin tilføres utenfra. Det unike med ZO sine anti-aging-produkter, er at de trenger gjennom overhuden til cellene som befinner seg i selve lærhuden.

Behandling med A-vitaminsyre fører til hudirritasjon og flassing de første ukene. I mange tilfeller vil retinol, som er forstadiet til A-vitaminsyre, være tilstrekkelig. Dette gir mindre irritasjon og flassing.

Ved Christiania klinikken bruker vi alltid et kremprogram fra ZO før alle peelingbehandlinger. Vår filosofi når det gjelder anti aging er; mindre kirurgiske inngrep kombinert med hudforbedrende behandling. Dette gir det beste og mest naturlige resultatet.

Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er en effektiv anti aging behandling som brukes til å behandle rynker, misfarget hud og arr. Behandlingen fjerner gamle og skadede hudceller og stimulerer huden til å produsere nye hudceller.

Huden vil begynne å flasse av de første dagene etter behandlingen, men dette betyr ikke at den blir tynnere – faktisk blir den tykkere.

Ved Christiania klinikken tilbyr vi flere typer kjemiske peelinger. Vår mest effektive peel kalles ZO Controlled Depth Peel og inneholder TCA (trikloreddiksyre) som aktiv ingrediens.

Dersom vi mener at din hud er egnet for kjemisk peeling, vil vi sette deg på et kremprogram som inneholder Retinol eller A-vitaminsyrer i minst 6 uker før behandlingen. Dette gjør at huden tolererer peelingen bedre og at resultatet blir så vellykket som mulig.

Alle som skal ta en kjemisk peeling hos oss, må ha fylt 18 år og ikke være gravid eller ammende. Du kan heller ikke ha noen infeksjoner i huden, gå på medisin for akne (Isotretinoin) eller allergier.

Les også: Behandling av aknearr

Laserbehandling

Behandling med laser er en effektiv måte å redusere aldringstegn, Rosacea, rynker og rødhet. Vi har lang erfaring med laserbehandlinger, og benytter oss av de beste lasermaskinene som finnes på markedet.

Hvilken maskin som brukes kommer an på hvilket område av huden du vil behandle. Vi kan enten bruke CO2-laser eller Harmony (YAG eller IPL).

CO2-laseren brukes gjerne innen øyelokksplastikk som et skjærende instrument, men også til utjevning av rynker, arr og pigmentflekker, samt behandling av begynnende hudkreft (actinic keratose), godartete føflekker og hudutvekster (fibromer).

Det finnes to forskjellige typer Harmony lasermaskiner, kalt YAG og IPL (Intensive Pulse Light) Med YAG-fargelaser behandler vi fine blodårer (couprose) i ansikt og på ben.

Med IPL-laser (Intense Pulsed Light) behandler vi diffus rødme i kinnene og pigmentflekker.

Som regel må det flere behandlinger til for et godt resultat, med 3 ukers mellomrom for hver behandling.

Begge disse behandlingene foregår under lokalbedøvelse, og gjør ikke vondt. Det er imidlertid vanlig å oppleve litt rødhet og hevelse. Dette er forbigående, og går over innen en til to uker etter anti aging behandlingen.

Fettransplantasjon

Med alderen kan man få innsunkne kinn og mindre volum i ansiktet. Med en fettransplantasjon kan man flytte litt av sitt eget fett, for eksempel fra lår eller rumpe, til ansiktet.

Dette gjør at man ser mer ungdommelig ut, og gjenoppretter litt av volumet man har mistet med alderen. Det siste halvåret har vi benyttet fettransplantasjon med stamceller. Dette gir en mye bedre holdbarhet.

Behandlingen begynner med at vi henter ut pasientens eget fett fra et egnet område på kroppen, for eksempel fra magen eller lårene. Deretter renses fettet for blod, olje og væske. Det rensede fettet settes inn igjen i det ønskede området med en tynn kanyle.

Fettet kan fylles inn flere steder i ansiktet, for eksempel rundt kinnbena, pannen, kjeven, leppene eller tinningen. Det er i ansiktet fettet holder seg best. Man regner med at rundt 50-70% av det transplanterte fettet overlever i sitt nye område.

Behandlingen foregår under sedasjon med lokalbedøvelse, og tar rundt 1-2 timer. Fettransplantasjon er ikke forbundet med store smerter, men man blir gjerne litt hoven i ansiktet i 1-2 uker etter inngrepet.

Dersom du lurer på om du egner deg til en fettransplantasjon, så bestill en konsultasjon hos oss.

Hylle med mange bøker

Fettfjerning uten kirurgi

Vi tilbyr også to forskjellige metoder for fettfjerning uten kirurgi, enten med et såkalt Zimmerapparat eller Belkyra. Behandling med Zimmer brukes for å kjøle bort områder av fett på kroppen slik at de gradvis løser seg opp og forsvinner.

Behandlingen gjør at rundt 25% av fettcellene forsvinner permanent. Ved flere behandlinger kan du fjerne mer av det uønskede fettet.

Belkyra er en annen teknikk for fettfjerning uten kirurgi som brukes til å fjerne uønsket fett under haken.

I enkelte tilfeller må man ta behandlingen flere ganger for å oppnå et optimalt resultat. Etter behandlingen kan man oppleve hevelse, blåmerker, rødhet og nummenhet i området som har blitt behandlet. Dette går imidlertid over etter en til to uker. Les mer om fettfjerning uten kirurgi her.

Botulinumtoksin (Botox) og fillers

Noen mindre inngripende metoder innen anti aging er injeksjoner med Botox eller fillers. Botox brukes til å redusere rynker og som behandling for overdreven svette eller migrene.

Vi var en av de aller første som begynte med botox-behandlinger i Norge, og nå er dette en av våre mest populære behandlinger.

Behandlingen går ut på at vi sprøyter inn små mengder med Botox på forskjellige områder i ansiktet for å glatte ut rynker, for eksempel bekymringsrynkene mellom øynene eller linjene i pannen. Resultatet varer i 6-12 måneder.

Med alderen mister huden mye av sitt volum og elastisitet, spesielt i områder som kinnene, leppene og under øynene. Ved bruk av fillers kan man gjenopprette volum og fylde i disse områdene. Resultatet varer i 6-12 måneder. Hvilken type filler som passer best til deg, diskuterer vi under en konsultasjon.

Botox og fillers gir svært sjelden komplikasjoner, men man kan oppleve hevelser, ømhet og små blåmerker. Disse forsvinner som oftest etter en uke.

Velkommen til konsultasjon!

Vi kan ikke vite nøyaktig hvilken behandling som vil passe dine ønsker og behov for anti aging uten å undersøke huden din. Derfor starter vi alltid med en grundig konsultasjon hvor vi snakker om ønsker og forventninger til behandlingen og resultatet.

Vurderer du kosmetisk behandling eller plastisk kirurgi for anti aging? Resultatet avhenger av en dyktig kirurg, og det finner du hos Christiania klinikken.

Våre kirurger for Anti aging

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Ofte stilte spørsmål og svar om Anti aging

Vi kan tilby anti-aging-produkter (ZO) og mer inngripende behandlinger som laserbehandling, injeksjoner, peelinger og kirurgi. Medisinske kremprogrammer er base i alle våre anti-agingbehandlinger.

Begge behandlinger er gode alternativer for hudfornyelse. Laserbehandling egner seg best for dypere rynker og arr, mens kjemisk peeling er best for oppstramming av huden og utjevning av pigmentforstyrrelser.

Som regel kreves det flere behandlinger for å oppnå best mulig resultat. Det vanligste er mellom én og fire behandlinger i intervaller på tre til fire uker.

Resultatet avhenger av ditt individuelle utgangspunkt. Våre behandlinger fører til ny og frisk hud som ser strammere og yngre ut. Vi kan vise til gode resultater og har mange fornøyde pasienter.

Medisinske kremprogrammer er base i alle våre anti-agingbehandlinger. Produktene inneholder aktive virkestoffer som kun fås etter konsultasjon hos lege, og er svært effektive innen anti-aging.

På apoteket får du kjøpt eksfoliering som frisker opp overhuden. Disse produktene har ingen effekt på fine linjer, rynker og arr, og vil ikke stramme opp huden. Våre behandlinger går forbi overhuden og ned i selve lærhuden, og skaper dermed hudfornyelse.

Ettersom vi tilbyr flere ulike behandlingsopplegg innen anti-aging, er det vanskelig å gi en pris. Hva det koster avhenger av ditt individuelle utgangspunkt og hvilket behandlingsopplegg som passer deg best. Dette snakker vi om på konsultasjonen.

Konsultasjon hos hudlege koster 1650,- eks. mva.

Du finner Christiania klinikken i Sandvika, en kort kjøretur utenfor Oslo. Adressen vår er Løkkeåsveien 3. Vi tar imot pasienter fra både Bærum, Oslo og alle andre steder i landet.