Fettsuging

Logo ikon

Hos Christiania klinikken bruker vi moderne teknikker for fettsuging, som fjerner selve fettcellene i problemområder på kroppen. Dermed kan du oppnå et varig forbedret resultat på de behandlede områdene. Første steg er en konsultasjon med våre erfarne plastikkirurger.

Kvinne kropp med perforering linjer på kroppen
Bakgrunn Prikker

Plastikkirurgi hos Norges fremste leger

Du er i gode hender hos de anerkjente legene hos Christiania klinikken. Vi har Norges lengste og bredeste erfaring innen plastikkirurgi for alle områder av kroppen, og alle behandlingene vi tilbyr er godkjent av norske helsemyndigheter.

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant de mest erfarne plastikkirurgene i landet. Han har omfattende og lang erfaring med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi, og er en av svært få spesialister på bodylift i Norge. Dr. Bugge utfører fettsuging og det aller meste innen estetisk plastikkirurgi, og du treffer ham eksklusivt hos Christiania klinikken.

Du kan føle deg trygg hos oss – vi tilbyr fornøydgaranti og sørger alltid for at resultatet blir best mulig.

To kirurger med en operasjon

Dette er fettsuging

Permanent fettfjerning, fettsuging, liposkulptur og liposuksjon er ord som brukes om hverandre, og som beskriver et kirurgisk inngrep hvor fettet fjernes gjennom små åpninger i huden.

Hos oss bruker vi såkalt liposkulptur i forbindelse med fettsuging. Dette er en moderne teknikk der vi bruker svært tynne og skånsomme kanyler. Metoden egner seg best fordi den gir mindre bivirkninger og et jevnere og penere resultat enn ordinær fettsuging.

Operasjonen foregår nesten alltid i narkose, og du sover trygt og smertefritt gjennom hele inngrepet. Vi legger stor vekt på at du skal føle deg trygg hos Christiania klinikken.

Få et godt resultat med fettsuging (liposkulptur)

Behandlingen går ut på å fjerne selve fettcellene i området som skal fettsuges. Det innebærer at du ved en eventuell ny vektøkning ikke legger på deg tilsvarende på områdene som er behandlet, men oppnår et varig forbedret resultat.

Fettsuging kan være nødvendig for å bevare helsen

For noen er behandlingen nødvendig for å bevare helsen. Opphopning av fett på kroppen kan være genetisk eller hormonelt betinget, og derfor vanskelig å bli kvitt. Hvis trening og slanking ikke gir deg de resultatene du ønsker, kan dette gå utover livskvaliteten. I slike tilfeller kan behandling med liposkulptur være en god løsning.

Våre erfarne plastikkirurger fjerner uønsket fett på kroppen på en skånsom måte som sikrer et pent resultat. Med liposkulptur får du et varig og godt resultat da det ikke lages nye fettceller. Dermed får du både en kosmetisk forbedring og økt livskvalitet.

Lege som ser på en dataskjerm foran seg og hendene hans er på tastatur.

De vanligste områdene å behandle er:

Fettsuging av hake

Fettsuging av såkalt dobbelthake krever en nøyaktig og erfaren kirurg da prosedyren er svært delikat. Etter behandlingen vil huden bli glattere og strammere slik at du får en mer tiltalende kjeveprofil.

Fettsuging av mage

Det er ofte aktuelt å kombinere fettsuging med bukplastikk fordi det foreligger et hudoverskudd (løs hud).

Hofter og midje

Rundt hoftene og midjen bruker vi vanligvis fettfjerning. Det er som regel ikke et problem med overskudd av hud i disse områdene da huden trekkes seg fint sammen.

Ryggputer

Fettsuging av rygg kan være litt annerledes hos menn og kvinner. Kvinner er oftere rammet av overflødig fettvev som strekker seg fra skulderbladene og ned mot sidene – typisk under BH-stroppen. Behandling av rygg kan kombineres med fjerning av løs hud.

Utsiden av lårene

Sammen med magen er utsiden av lårene et av de vanligste stedene hos kvinner man behandler. Såkalte “ridebukselår” viser seg gjerne etter puberteten og øker i størrelse med årene – spesielt i forbindelse med graviditet. Vektreduksjon fører som regel bare til at overkroppen blir tynnere, og da er fettsuging den mest effektive behandlingen.

Innsiden av lårene

Øverst på innsiden av lårene kan fettansamlinger være sjenerende, og huden som gnisser mot hverandre kan føre til eksem og irritasjon. Det kreves en svært dyktig plastikkirurg for å behandle innsiden av lårene, da huden er svært tynn og det lett kan oppstå ujevnheter.

Fettsuging av knærne

Det kan danne seg en fettpute på innsiden av kneet, som relativt enkelt fjernes via et lite snitt. Etter inngrepet fortsetter behandlingen hjemme, med stramme åreknutestrømper og knebeskyttere i noen uker.

Legger og ankler

Også på dette området av kroppen er det viktig med korrekt behandling i etterkant av inngrepet for et godt resultat. Derfor må du gå med støttestrømper i en lengre periode, og være forsiktig med å stå for lenge stille eller sitte med bena hengende ned. Smerter og hevelse er vanlig etter fettsuging av legger og ankler.

Fettsuging av bryst

Bryster hos menn kan komme i kombinasjon med overvekt eller som følge av arvelige eller hormonelle faktorer. Fettvevet fjernes effektivt med fettsuging. Er brystkjertelen stor fjerner vi den samtidig med et lite snitt i kanten av brystvorten.

Hos kvinner er det sjeldent aktuelt med fettsuging av bryst alene, men heller i kombinasjon med en brystreduksjon.

Fettsuging av armer: Armplastikk

På innsiden av overarmen kan det danne seg ansamlinger av fett eller overflødig hud. Populært henvises dette til som “grevinneheng”, fordi det gjerne er noe som kommer med alderen når huden mister sin elastisitet. Dessverre er det vanskelig og ofte umulig å trene eller slanke bort slike alderstegn.

Hos våre kirurger kan du fjerne overflødig hud og ansamlinger av fett på innsiden av overarmen med en armplastikk. Etter inngrepet vil armene fremstå slankere og huden smidigere.

Fettsuging hos menn

Uheldig fordeling av fett har gjerne arvelige eller hormonelle årsaker, og kan forekomme både hos menn og kvinner. Hos menn er det ofte snakk om opphopning av fett på brystet, rundt magen, på ryggen, langs utsiden av lårene eller på overarmene. Disse områdene er godt egnet for behandlingen.

Fettsuging egner seg best for lokale fettansamlinger

Lokale fettansamlinger kan være vanskelig å bli kvitt med tradisjonell vektnedgang, som slanking og trening. For noen kan uproporsjonal opphopning av fett gå utover livskvaliteten, og derfor er det ønskelig å få gjort noe med det.

Fettsuging egner seg best for lokale fettansamlinger. Løs hud kan fjernes kirurgisk med en bukplastikk, og inngrepet kan kombineres med fettsuging. Inngrepet er permanent fjerning av fettceller, slik at man oppnår et godt og varig resultat.

Før, under og etter fettsuging

Det er helt naturlig å være nervøs eller spent før operasjonen. Mange som kommer til oss er det. Våre pasienter opplever at det hjelper å forberede seg godt på forhånd. Vi har stor forståelse for situasjonen du er i, og vil at du skal vite at du er i helt trygge hender hos oss.

Før operasjonen

Medikamenter: Du må unngå medikamenter som påvirker blodets levringsevne. Dette kan eksempelvis være betennelsesdempende midler som Voltaren og Ibux. Dersom du bruker slike på grunn av hjerte- og karsykdom, kommer vi ikke til å operere deg. Dette er fordi risikoen for blødning er høyere dersom du bruker slike legemidler.

Kosthold: Før operasjonen er det fint om du har et alminnelig sunt og næringsrikt kosthold. Du bør riktignok ikke spise hvitløk i to uker før operasjonen. Hvitløk inneholder nemlig mye vitamin E, og dette kan påvirke blodets levringsevne.

Røyk og alkohol: Vi anbefaler at du unngår røyk og alkohol før og etter operasjonen. For røyk er anbefalingen fire uker før og fire uker etter, og for alkohol er det 5 døgn før og noen dager etter. Når du røyker reduseres blodsirkulasjonen, og dette kan hemme kroppens evne til å lege sårene.

Helseskjema og faktura: Det er viktig at du fyller ut helseskjema på forhånd. Dette gir oss informasjon om din helse. Betal også faktura innen fristen.

Dusj: Større inngrep krever at du vasker kroppen med en spesiell såpe på forhånd. Dette gjelder da kvelden før og på selve dagen. Såpen heter Hibiscrub, og er en såpe som dreper bakterier. Du får resept på denne.

Faste: På selve dagen må du faste i 6 timer før inngrepet. Dette gjelder ikke bare mat: Du må også unngå kaffe/te, melk, juice med fruktkjøtt, røyk, tyggis, drops og annet. Det eneste du kan gjøre er å drikke litt vann eller saft inntil 2 timer før.

Ta med: Ha på lette klær og ta med smertestillende tabletter. Disse får du på resept hos oss. Ikke ha på sminke, smykker eller piercing – sistnevnte kan gi brannsår.

På operasjonsdagen

Oppmøte: Vi ber deg om å komme i god tid før inngrepet. Du kan legge igjen verdisaker hos oss. Deretter kler du deg om.

Du møter oss: Du møter lege, sykepleier og kirurg. Du får informasjon om narkose, hva som skal skje og vi snakker om eventuelle hensyn. Begge parter skriver under på en kontrakt som tilsier at du har fått riktig informasjon om inngrepet. Deretter får du narkose.

Under operasjonen: Selve inngrepet foregår slik du har fått det forklart. Det kan være at vi legger kirurgisk tape på såret dersom det er behov for det.

Etter operasjonen: Du trenger ikke bekymre deg for å våkne alene. Vi er her for deg hele tiden. Du kommer til å våkne på vår overvåkningsavdeling. Her følger en sykepleier med på deg, og du får slappe av til du føler deg klar til å dra hjem.

Smertestillende: Det kan være noe smerte de første dagene etterpå. Dette vil avta etter noen dager og i løpet av den første uken. Du får selvsagt skrevet ut resept på smertestillende fra oss.

Sykemelding: Dessverre gir kosmetiske inngrep vanligvis ikke sykemelding. Dersom du jobber på et kontor, kan du regne med å være hjemme i rundt en uke. Hvis jobben din er fysisk krevende, bør du vente to uker før du kommer tilbake på jobb.

Etter operasjonen

Dusj: Dusjing er som regel greit etter et par dager. La kirurgisk tape sitte på. Du kan tørke denne med hårføner. Vi skifter denne for deg de første gangene, men senere gjør du dette selv én gang i uken i 4 til 6 måneder.

Sår: Stingene løser seg opp av seg selv. Hvis det er løse ender kan du bare klippe disse av etter to uker. Ikke dra i stingene! De første 6 månedene skal du ikke få direkte sollys på arrene.

Trening: Å komme tilbake til trening og fysisk aktivitet bør gjøres langsomt. Start med rolige turer i tiden etterpå. Når det har gått fire til seks uker, kan du begynne å trene forsiktig igjen. Ta det rolig – unngå aktiviteter som gjør at du svetter mye de første seks ukene.

Komplikasjoner: Det er alltid en viss risiko for komplikasjoner, selv om vi prøver å minimere dette. En mindre grad av hevelse og smerte er vanlig. Dersom du får store hevelser og blør mye, bør du ta kontakt med oss. Du bør helst ikke oppholde deg mer enn to timer unna klinikken de to første ukene etter inngrepet.

Kontrollprogram: For oss er det veldig viktig med god og nøye oppfølging i etterkant. Av erfaring skaper dette stor trygghet for våre pasienter, og gir dessuten det aller beste resultatet. På kontroll forteller vi hvordan du skal stelle sår, og vi ser at alt går som det skal med deg. Vi avtaler når vi skal møtes igjen før du reiser etter operasjonen, men vanligvis er det kontroll 2 dager, 7 dager, 14 dager og et halvt år etter inngrepet.

Visste du at fettsuging er en av de vanligste behandlingene?

Den typen fettsuging vi driver med, liposkulptur eller “liposuction” på engelsk, ofte kalt “lipo”, er et av de mest populære kirurgiske inngrepene innen plastisk kirurgi. Faktisk er det den nest vanligste behandlingen i USA, ifølge tallene til The American Society of Plastic Surgeons. I 2019 ble det gjennomført 265 209 slike behandlinger i USA. Dette er en økning på 3 % fra året før.

Bare én behandling er mer populær. Dette er brystforstørrelse. Det ble gjennomført 299 715 slike behandlinger i USA i 2019. Andre populære inngrep er øyelokkoperasjonneseoperasjon og ansiktsløft.

Våre kirurger for Fettsuging

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Fettsuging

Operasjonen er ingen slankemetode, men kan gi gode resultater der vektoppgang eller arvelige faktorer har skapt opphopning av fett.

Inngrepet gjøres ikke hos sterkt overvektige. Her settes krav om vektreduksjon i forkant av inngrepet.

Normalvektige mennesker kan ha uproporsjonalt overskuddsfett på kroppen som ikke lar seg fjerne med riktig kost og fysisk trening. Dersom vedkommende er sterkt misfornøyd med kroppen sin, kan de velge å få utført fjerning av fett.

Under konsultasjonen vil det aktuelle stedet på kroppen undersøkes nøye, og dine ønsker blir tatt hensyn til. Du vil få svar på alt du lurer på.

Fettsuging utføres for hånd av kirurger mens du ligger i narkose. Under inngrepet legges flere bittesmå små snitt i huden, og deretter suges fettcellene ut med en kanyle (et tynt stålrør). Arrene blir knapt nok synlige.

Riktig forberedelse er viktig i forkant av operasjonen.

Les mer her

Inngrepet foregår i narkose slik at du ikke kjenner noe. Etter behandlingen vil du kjenne på kroppen at du har utført et inngrep. Avhengig av omfanget på behandlingen kan du føle deg “mørbanket”, og de fleste tar noen dager eller uker fri fra jobben. Du får med smertestillende hjem slik at ikke smertene blir for store.

Vanligvis etter seks uker, men ta det pent og forsiktig i begynnelsen. Hvis det er noe som gjør vondt under trening, så utsetter du øvelsen til en annen dag.

Christiania klinikken har sykehusstatus og vi kan tilby de som trenger det overnatting med medisinsk overvåkning i etterkant av større operasjoner.

Du kan reise hjem når du vil etter operasjonen, men vi ønsker at du er i nærheten av klinikken det første døgnet. For større inngrep tilbyr vi overnatting.

Prisen avhenger av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og behandlingens omfang. Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med lege under konsultasjonen.

Se estimert prisliste her