Operasjon for utstående ører

Logo ikon

Operasjon for utstående ører har vært utført ved norske sykehus i mange år, og er i dag svært vanlig. Det har vært brukt en rekke ulike inngrep opp gjennom årene, men i dag bruker vi en metode som kun krever et lite snitt i øvre del av øvre hudfold i øret. Vi mener at dette gir det beste og mest naturlige resultatet.

Hos Christiania klinikken har vi god erfaring med operasjon av både barn fra 7-årsalderen og voksne. Ettersom utstående ører er medfødt, ønsker mange å gjennomføre inngrepet før skolealder, og dette kan trygt gjøres hos oss.

Lege undersøker øre til ung kvinne
Bakgrunn Prikker

Dette er utstående ører

Utstående ører er en relativt vanlig arvelig tilstand hvor det ytre øret står lenger ut fra hodet enn normalt. Det er stor variasjon i både grad og form av ørene som står ut. For de som er sjenert av problemet, kan vi tilby en enkel operasjon uten komplikasjoner. Resultatet ser naturlig ut, uten å virke operert.

Det er nokså vanlig å gjennomføre operasjonen før skolealder, fordi foreldre ikke ønsker at barna skal bli ertet på grunn av ørene. Vi har god erfaring med å gjennomføre inngrepet på barn og unge.

Før operasjonen

Dersom du vurderer denne operasjonen, kan du bestille time til en uforpliktende konsultasjon hos oss. Hvis det er et barn eller ungdom som skal opereres, vil du som forelder bli tatt med på hele prosessen og få grundig informasjon om hva som skjer under og etter inngrepet.

Vi vil blant annet fortelle mer om metode, resultat, arr og etterkontroller. Vi gir dere all informasjonen dere trenger, slik at dere føler dere trygge og ivaretatt.

Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Slik foregår operasjon for utstående ører

Ved Christiania klinikken bruker vi en metode etter Dr. Raunig, hvor vi legger et lite snitt under folden i øvre del av øret. Deretter løsner vi en del av huden over brusken og filer denne tynn med en diamantfil.

Slik kan vi lage en ny hudfold på baksiden av øret. Vi setter to små tråder under huden som holder øret på plass i den nye formen, tettere inntil hodet.

Operasjonen tar ca. én time for begge ører, og foregår i lokalbedøvelse og sedasjon. Barn kan få narkose. Etter operasjonen har man en stram bandasje rundt hodet i én uke, og uken etter skal man gå med pannebånd i en måned. Stingene forsvinner av seg selv.

Resultatet av en utstående ører-operasjon er vanligvis svært godt. Formen på ørene blir bedre, og etter operasjonen ligger de tettere inntil hodet. Inngrepet er ikke synlig i etterkant av behandlingen.

Etter operasjon for utstående ører

De første dagene etter operasjon for utstående ører kan man oppleve milde til moderate smerter. Vi vil gi deg resept på smertestillende som kan brukes disse dagene.

For å holde ørene godt inntil hodet og sikre optimal tilheling, kommer du til å måtte gå med en bandasje rundt hodet i dagene etter operasjonen. Den første dagen etter operasjonen skal man sitte mest mulig i ro. Etterkontroller utføres vanligvis etter to dager, 10 dager og 2 måneder etter inngrepet.

Bandasjen fjernes etter 10 dager. Da vil vanligvis øret være litt hovent og ha en blålig misfarging, men dette forsvinner i løpet av noen uker. Man bør ikke trene eller svømme i svømmehall før 3-4 uker etter operasjon for utstående ører.

Lege ser fokusert på en dataskjerm med hendene på tastatur

Du blir tatt godt vare på av erfarne kirurger

Hos Christiania klinikken møter du Dr. Håvar Løseth og Dr. Øyvind Borch Bugge. Samlet har de Norges lengste og bredeste erfaring innen estetiske og funksjonelle plastiske kirurgiske inngrep for alle områder av kroppen. Ved klinikken brukes avanserte og moderne metoder for et pent og naturlig resultat.

Dr. Løseth har mer enn 30 års erfaring med kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi og er ledende innen neseoperasjoner. Han har holdt utallige kurs og internasjonale kongresser.

Dr. Bugge har omfattende erfaring innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi og utfører det aller meste innen estetisk plastikkirurgi. Har bruker tid og er svært nøyaktig, noe som gir et naturlig og godt resultat. Du kan derfor være trygg på at du er i svært gode hender hos Christiania klinikken.

Kontakt oss for mer informasjon om operasjon for utstående ører

Dersom du har lyst på mer informasjon om behandlingen, så bestill en uforpliktende konsultasjon eller ta kontakt med oss i dag. Vi hjelper deg gjerne med å besvare dine spørsmål.

Våre kirurger for Operasjon for utstående ører

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Ofte stilte spørsmål og svar om Operasjon for utstående ører

Under konsultasjonen vektlegges pasientens opplevelse av problemet som den avgjørende faktor for veien videre.

For barn og unge er foreldrene med hele veien og blir orientert om inngrepet. Det ytre øret er ikke ferdig utviklet før rundt syvårsalderen, og derfor anbefales det ikke å operere barn under denne alderen.

Operasjonen av begge ører tar omtrent én time.

Operasjonen er vanligvis ikke smertefull, heller ikke etter inngrepet. Noe hevelse og blodansamling under huden kan forekomme, men dette gir seg i løpet av de første dagene.

Det er ikke nødvendig med omfattende forberedelser før operasjonen, men vår erfaring er at de som har forberedt seg godt i større grad senker skuldrene og er mindre anspente. Vi anbefaler også at du holder deg i god form før operasjonsdagen.

Her kan du lese om forberedelser før behandling hos oss

Prisen på en operasjonen er avhengig av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang.

Derfor er prisen som angis i prislisten en veiledende «fra-pris». Den endelige prisen på akkurat din operasjon fastsettes i samtale med legene våre på konsultasjon.

Du finner veiledende prisliste her