Hakeoperasjon

Logo ikon

Balansen i ansiktets profil avhenger av forholdet mellom nese, panne og hake. Noen synes haken er for fremtredende i ansiktet, mens andre opplever at nesen fremstår større på grunn av en lite fremtredende hake. Dette kan i de fleste tilfeller korrigeres med en hakeoperasjon, enten hakeforminskning eller et hakeimplantat.

Kvinne med definert kjevelinje
Bakgrunn Prikker
Operasjonsrom for plastikkirurgi

Pionerer innen ansiktskirurgi

Christiania klinikken har over 30 års erfaring, og våre kirurger er ledende innen ansiktskirurgi i Norge.

Dr. Håvar Løseth er ØNH-spesialist (øre-nese-hals), med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som hovedområde.

Dr. Bugge er blant landets mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger, og har de siste 20 årene jobbet særlig innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi.

Vi er eksperter på hakeoperasjon – hos oss er du i trygge hender. 

Hva er hakeforstørring?

Den mest brukte metoden for hakeforstørring er å legge inn et hakeimplantat under huden mot benet på haken. Implantatet settes enten inn via munnhulen på innsiden av underleppen, eller gjennom et hudsnitt på 3-4 cm like under hakespissen. Snittet fremstår nærmest usynlig i etterkant. En hakeforstørrelse med implantat er permanent.

Hylle med mange bøker

Hva er hakeforminskning?

Dersom du synes at haken stikker for langt frem, kan den forminskes. Under dette inngrepet legger vi et snitt på innsiden av leppen, slik at arrene ikke blir synlige i etterkant. Vi løsner så vevet helt inntil benet og kan med et bor slipe ned den fremtredende hakespissen ned 5-7 mm. Dette er som regel nok i de fleste tilfeller.

Bestill konsultasjon for hakeoperasjon

Vurderer du operasjon av haken og lurer på hva vi kan gjøre for deg, kan du bestille time til konsultasjon hos en av våre spesialister. Under konsultasjonen skisserer vi mulige metoder og resultater. Vi rådgir deg til den metoden vi mener passer best til dine ønsker og forutsetninger, slik at du får et varig og godt resultat du blir fornøyd med.

Forberedelser før hakeoperasjon

I 2-4 uker før operasjonen bør du slutte å røyke, ha et sunt kosthold samt slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler og store doser E-vitamin. Du skal ikke være syk i dagene før operasjonen, og unngå alkohol de siste fem dagene før inngrepet.

På operasjonsdagen

På selve operasjonsdagen må du møte opp i god tid, iført rene klær og uten piercinger og smykker. En sykepleier vil møte deg og forberede deg på inngrepet. To timer før operasjonen skal du ta noen tabletter med vann, normalt antibiotika og smertestillende.

En hakeoperasjon tar 1-2 timer, avhengig av hvilke metode du og kirurgen har blitt enige om. I etterkant av operasjonen blir du liggende på overvåkningsavdelingen vår til du er våken og klar til å dra hjem.

Tiden etter hakeoperasjon

Som ved annen plastisk kirurgi er det viktig at du tar det med ro de første dagene etter inngrepet. Dette sikrer deg et best mulig resultat. Du får et elastisk bind rundt hodet som skal sitte på i ett døgn. Et spesielt plaster skal sitte på i en uke. Det vil være endel hevelse 2-3 uker etter operasjonen.

Du kan dusje ansiktet og håret etter to dager. Etter to uker kan du leve mer eller mindre som normalt, men unngå tung fysisk aktivitet. Etter to uker vil du normalt ikke kjenne mer ubehag etter inngrepet og kan gjenoppta trening.

Mulige komplikasjoner av hakeoperasjon

En hakeoperasjon gir som regel gode resultater og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Dersom det skulle oppstå en komplikasjon har våre kirurger kompetansen og erfaringen som skal til for å løse situasjonen effektivt.

Blødninger

Vi ser sjelden blødninger etter en hakeoperasjon, men det kan forekomme. Symptomene for blødning er hevelse og en plutselig stikkende smerte. Blødning er ikke farlig, men krever en ny kirurgisk operasjon for å stoppe blødningen.

Infeksjoner

Infeksjoner er en annen komplikasjon som kan forekomme etter et kirurgisk inngrep. Symptomene er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon må du kontakte kirurgen din.

Våre kirurger for Hakeoperasjon

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Hakeoperasjon

Selve operasjonen tar ca. én time og utføres i sedasjon og lokal bedøvelse. Det er ikke smertefullt. Du blir værende til oppsyn en liten stund etter operasjonen.

I utgangspunktet kan alle friske kvinner og menn over 18 år opereres.

Vi opererer ikke mennesker med alvorlige sykdommer. Dersom du tidligere har gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer må situasjonen først avklares med lege/under konsultasjonen.

De første 2-3 dagene vil du oppleve lett ømhet og hevelse av hakepartiet. Etter rundt fire uker vil du normalt ikke kjenne ubehag etter operasjonen lenger og kan leve som normalt.

Det er normalt svært gode resultater forbundet med en hakeoperasjon. Avhengig av hvilken behandling du har valgt, vil du få en mer eller mindre fremtredende hake etter inngrepet. Resultatet er en bedre profil.

Prisen avhenger av en rekke faktorer, blant annet dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi prisen som fra-pris. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen.

Se vår estimerte prisliste her