Øyenbrynsløft

Logo ikon

Et øyenbrynsløft er i prinsipp det samme som et panneløft. Er imidlertid forandringene små, kan vi kun heve brynene, spesielt på siden, noen mm i forbindelse med øvre øyelokkkirurgi. Hos menn uten hår er et endoskopisk panneløft ikke å anbefale. I disse tilfeller fjerner vi en båtformet hudbit direkte over brynene.

Bilde av eldre kvinne, holder hendene mot øyenbryns linjen
Bakgrunn Prikker
Lege som ser på en dataskjerm foran seg og hendene hans er på tastatur.

Ledende ansiktskirurger

Vurderer du øyenbrynsløft, har du kommet til rett sted. Christiania klinikken har noen av Norges beste plastiske kirurger på laget.

Dr. Håvar Løseth er ØNH-spesialist (øre-nese-hals), med kosmetisk og rekonstruktiv ansiktskirurgi som hovedområde. Han er norsk pioner innen utviklingen av moderne nese- og bihulekirurgi, og har jobbet med funksjonell ansiktskirurgi siden 1986.

Dr. Bugge er blant landets mest erfarne plastikk- og ansiktskirurger, og har de siste 20 årene jobbet særlig innen rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi. Han er blant annet en ledende spesialist på større operasjoner som bukplastikk og bodylift.

Hva er øyenbrynsløft?

Man kan heve brynene noe i forbindelse med en øvre øyelokkorreksjon. Inngrepet foregår ved at vi fjerner overflødig hud over øyenbrynet med start i kanten av hårlinjen slik at arret blir mindre synlig. Snittet legges bak hårfestet i tinningen, og huden løsnes ned til øyenbrynet. Tråder settes i huden og festes i tinning-muskulaturen. Overflødig hud fjernes.

Øyenbrynsløft på menn med lite hår gjøres ved å fjerne hud direkte over brynene.

Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Kombinasjon av øyenbrynsløft og andre inngrep

Vi utfører ofte inngrepet i kombinasjon med ansiktsløft og/eller en øyelokksoperasjon, dersom det vil gi det beste resultatet. Hvilken behandling som passer best for deg, blir vi enige om under konsultasjonen.

Slik foregår konsultasjonen

Ønsker du å vite mer om øyenbrynsløft og om dette er et riktig valg for deg? Bestill time til konsultasjon i våre hyggelige lokaler. Under konsultasjonen skisserer vi hvordan operasjonen vil foregå og hvilket resultat du kan forvente deg. Vi gir deg råd rundt hvilken metode som passer best for dine ønsker og ditt utgangspunkt.

Vi anbefaler at du tenker over inngrepet i etterkant av konsultasjonen, og skulle du trenge en ny time settes denne opp uten ekstra kostnader.

I forkant av operasjonen

For at du skal få et best mulig resultat er det visse ting du bør gjøre i forkant. For det første bør du slutte med røyking minst 2 uker før inngrepet. I samme periode må du også slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler samt store doser med E-vitamin.

Videre er det viktig at du ikke er syk i dagene før inngrepet, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter.

I etterkant av operasjonen

For et best mulig resultat bør du ta det med ro en ukes tid etter et øyenbrynsløft. Etter en uke tar vi også stingene. Etter 14 dager kan man gjenoppta full fysisk aktivitet, med unntak av tung trening. Fravær fra arbeid varer vanligvis i 1-2 uker.

Komplikasjoner og risiko

Et løft av øyenbrynene gir som regel svært gode resultater og komplikasjoner forekommer sjelden. Dersom det skulle oppstå en komplikasjon, har våre kirurger kompetansen og erfaringen som skal til for å løse situasjonen effektivt.

Infeksjoner

Symptomer ved en infeksjon er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til en dundrende smerte og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon må du kontakte kirurgen din.

Våre kirurger for Øyenbrynsløft

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Ofte stilte spørsmål og svar om Øyenbrynsløft

Inngrepet tar ca. 60 minutter og utføres i sedasjon (lett søvn) med lokalbedøvelse.

Inngrepet utføres kun på friske kvinner og menn over 18 år.

Vi opererer ikke mennesker med alvorlige sykdommer. Dersom du tidligere har gjennomgått hjerteinfarkt, blodpropp eller andre alvorlige sykdommer må situasjonen først avklares med lege/under konsultasjonen.

Stingene fjernes etter en uke. I denne perioden anbefaler vi at du tar det mest mulig med ro. Etter et pr uker kan du ta opp normal trening.

Prisen avhenger av en rekke faktorer, både når det kommer til dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen.

Se vår estimerte prisliste her