Kjemisk peeling

Logo ikon

Kjemisk peeling stimulerer hudens elastiske og kollagene fibre og gjør huden ny og yngre. Vi startet med kjemiske peelinger i 1992 og har Norges lengste erfaring på dette området. Ved Christiania klinikken gjør våre 2 kirurger, Dr. Håvar Løseth
og Dr. Øivind Bugge, sitt ytterste for at dine ønsker og forventninger skal bli møtt, og vi sørger for at du blir godt ivaretatt.

Kvinne som fjerner fuktighetsgivende maske
Bakgrunn Prikker

Dette er en kjemisk peeling

Ved Christiania klinikken tilbyr vi flere typer kjemiske peelinger. Vår mest effektive peel kalles ZO Controlled Depth Peel og inneholder TCA ( trikloreddiksyre)som aktiv ingrediens.

Denne peelen kan brukes på alle hudtyper og hudfarger. Den kan brukes som en overfladisk eksfoliering (party peel), eller som dyp eksfoliering til den midtre delen av lærhuden.

Hensikten med behandlingen er å stimulere hudens produksjon av kollagen og elastin, slik at huden ser yngre og friskere ut. 

Ny hud

Behandlingen gjør huden kraftigere samt bedrer grunnsubstansen i huden som binder væske. Resultatet er at rynker, arr og pigmentflekker reduseres. I tilhelingsprosessen vil man flasse, men dette betyr ikke at huden blir tynnere. Den blir faktisk tykkere.

I forkant av all kjemisk peeling ved Christiania klinikken må pasienter bruke et kremprogram som inneholder Retinol eller A-vitaminsyre i minst 6 uker. Pasienter med varierende hudfarge må gjerne gå på programmet lenger. Hudprogrammet forbereder huden slik at peelen tolereres bedre og resultatet blir bedre.

Portrett Håvar Løseth med Øyvind Borch Bugge, Bokhylle i bakgrunn

Hvem kan ta kjemiske peelinger?

Alle som har fylt 18 år kan få kjemisk peeling av huden hos Christiania klinikken. Behandlingen bør unngås i følgende situasjoner:

  • Ved infeksjon i huden
  • Første måneden etter bruk av aknemedisin (isotretinoin)
  • Ved nye operasjonssår
  • Allergi
  • Graviditet og amming
  • Ulike typer kjemisk peeling

Ulike typer dype peelinger

I samtale med legen avklares ønsker og forventninger. Basert på ditt individuelle utgangspunkt benyttes ulike typer kjemisk peeling. Disse er:

ZO Retinol Stimulation Peel

Denne peelingen kan utføres hjemme ved hjelp av en sterk retinolkrem, Radical Night Repair, som brukes morgen og kveld i store doser (5 pump) i 4-5 dager. Dette er rett og slett en “boost” til rask hudforbedring.

ZO 3-Step Stimulation Peel

Dette er peel som gir huden en dypere eksfoliering og sterkere stimulering enn ZO Stimulation Peel. Behandlingen gjøres på klinikken i lett sedasjon og er ikke smertefull. Tilhelingsprosessen varer i ca. 5 dager.

ZO Control Depth Peel

ZO Control Depth Peel er en kjemisk peel der huden påføres trikloreddiksyre sammen med en blå base. Dette er en ordentlig peel, dvs. at den går ned i selve lærhuden. Slik gjenoppbygger den huden i dybden og huden etterlates stram og fornyet.

Peeling med CO2-laser

Vi bruker laser på dypere rynker, arr og ujevnheter i huden, ofte i etterkant av vår kjemiske peel. Behandling med CO2-laser er fraksjonert. Det vil si at mange små laserstråler trenger ned i dypere lag av huden og stimulerer det eksisterende hudlaget til å bli yngre og mer spenstig.

I dag er laserpeeling mer skånsomt enn tidligere, og tilhelingen er raskere. Det er også mindre risiko for bivirkninger som hvite flekker og arr.

PS. En kjemisk peeling er best for å bedre heng i huden (laxity) og pigmentforandringer (melasma), mens en laserpeel er best for å jevne ut dypere arr, rynker og andre ujevnheter. Ofte er en kombinasjon best.

Etter kjemisk peeling behandling

Etter en kjemisk peeling blir huden hoven og gir fra seg sårvæske. Ved behandling med ZO Control Depth Peel ser huden som regel bra ut etter 7-14 dager. Man starter med ZOs kremprogram igjen etter 2-3 uker. Etter 6 uker ser man det endelige resultatet.

Det kan ta noe lengre tid før huden er tilhelet etter en laserbehandling. Tilhelingen er avhengig av hudtype og hvor dypt man peeler.

Forsiktig med sol

Et område som er behandlet med kjemisk peeling skal ikke utsettes for soling. Du må alltid bruke høy solfaktor og beskytte ansiktet med solbriller og hatt. På klinikken vil du få all nødvendig informasjon om hva du skal gjøre etter en behandlingen – resultatet avhenger av dette.

Hylle med mange bøker

Komplikasjoner etter kjemisk peeling

Det er forbundet komplikasjoner til alle behandlinger, men hos Christiania klinikken har vi den erfaringen og kompetansen som skal til for et godt resultat. Vi ser så og si aldri bieffekter.

I forkant av alle behandlinger må pasienten gjennomgå et kremprogram i minst 6 uker. Hovedingrediensen i disse kremene er retinol, eller A-vitaminsyre, og hydrokinon. Disse stoffene reduserer risikoen for bivirkning og øker resultatet.

Vanlige komplikasjoner er depigmentering, hyperpigmentering og arr. Hyperpigmentering går alltid bort etter hvert. Ved Christiania klinikken ser vi heldigvis meget sjelden komplikasjoner.

Hva koster det?

Prisen på er avhengig av en rekke faktorer, som dine individuelle forutsetninger og operasjonens omfang. Derfor er prisen som angis i prislisten en såkalt “fra-pris”. Den endelige prisen på akkurat din behandling fastsettes i samtale med legen under konsultasjonen.

Se estimert prisliste her

Våre kirurger for Kjemisk peeling

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Kjemisk peeling

Behandlingen gir gode resultater og vi har mange fornøyde pasienter. Den kjemiske behandlingen fører til en ny og frisk hud, med mer glød og som ser yngre ut. Ansiktet får strammere hud, og i tillegg en hud med mindre rynker, arr og pigmentflekker.

Kjemisk peel passer best for oppstramming av huden og pigmentforstyrrelser. Laserpeel egner seg best for ujevnheter ved for eksempel aknearr og dypere rynker. Ofte er en kombinert behandling best. Dersom du ønsker dette, kan du få gjennomført begge behandlinger hos oss.

TCA står for trikloreddiksyre. TCA er en sterk syre som i kontrollerte former brukes i innen kjemisk behandling. Det kan høres skummelt ut det brukes syrer i behandling, men det skjer på en helt trygg måte. Denne typen kjemiske behandling er svært effektive.

Mange bruker produkter fra for eksempel apotek til eksfoliering hjemme. Dette er ikke en peel, men en eksfoliering som frisker opp overhuden. Sistnevnte har derfor ingen effekt på linjer, rynker eller arr, og strammer heller ikke opp huden.

Obagis Controlled Depth TCA-peel er en peel som går forbi overhuden, gjennom basalmembranen og ned i selve lærhuden. Slik gir peelen huden en fornyelse.

Du kan bestille på nett eller ringe. Ta mer enn gjerne kontakt på e-post dersom du trenger mer informasjon. Du kan også ta kontakt på telefon.

Vi holder til i Sandvika – en kort kjøretur unna Oslo – på Løkkeåsveien 3. Du er velkommen til behandling hos oss uansett om du bor i Bærum, Oslo eller andre steder i landet. Hos oss blir du møtt av hyggelige leger, kosmetiske sykepleiere og kundemedarbeidere.

Dette avhenger av din hud og dine ønsker. Vi må derfor snakke med deg og undersøke deg før vi kan gi en endelig pris. Under konsultasjon får du all informasjon du trenger om hvordan vi utfører behandlingene hos oss.