Fettsuging dobbelthake

Logo ikon

Du kan føle deg trygg ved Christiania klinikken, som med snart 35 år bak seg, er en av Norges eldste klinikker for estetisk og rekonstruktiv kirurgi. Vi har lang erfaring med fettsuging av dobbelthake, i tillegg til en rekke andre behandlinger for å fjerne fettposer under haken.

Kvinne ser opp, strekker nakken med lukket øyne
Bakgrunn Prikker

Fettsuging av hake

Fettposer under haken opptrer som regel i ung voksen alder og er ofte arvelig. Dobbelthake er ofte tilstede hos ellers slanke individer. Problemet er at den er vanskelig å slanke bort – trening hjelper heller ikke.

Fettsuging er ofte den sikreste og beste metoden for å fjerne fett under haken. Våre dyktige kirurger har lang erfaring med fettsuging av alle steder på kroppen, og sørger for det beste resultatet for akkurat ditt tilfelle. Under konsultasjonen hos oss vil vi også diskutere andre behandlingsmetoder som eventuelt kan passe deg bedre.

Forutsetning for fettsuging under haken er at du er en viss minimumsmengde med fett. Får du 2 cm eller mer mellom tommel og pekefinger, er dette nok fett til fettsuging av dobbelthake. Ved moderate mengder bruker vi tynne kanyler, og ikke mekanisk sug. Ved større mengder er kanylene større og vi bruker maskinell sug.

Behandlingen foregår i lett søvn (sedasjon) med lokal anestesi. Etterpå får du en bandasje som skal sitte på i en ukes tid. Eventuelle ujevnheter kan masseres bort etter inngrepet.

Konsultasjonsrom, Lege sitter på pulten sin med to ledige stoler foran

Alternative behandlingsformer for fjerning av dobbelthake

I de fleste tilfeller kan dobbelthake fjernes med fettsuging med godt resultat. Valg av behandlingsform er imidlertid avhengig av ditt individuelle utgangspunkt. Utvikling innen behandlingsformer og kirurgi har ført til nye og moderne teknikker for fjerning av dobbelthake. Det betyr at fettsuging av hake ikke nødvendigvis er det beste valget for alle.

Les videre for å lære mer om andre behandlingsformer av hake og dobbelthake som kan være like aktuelle.

Zimmerbehandling

Fettfjerning uten kirurgi, eller Cryolipolyse med Zimmerapparat, og er en god og skånsom metode for permanent fettfjerning. Behandlingen går ut på å fryse fettvevet under huden, slik at fettcellene krystalliseres og går i oppløsning. Fettvev er sensitivt for kulde og dør når det utsettes for temperaturer ned mot frysepunktet. Zimmerbehandling brukes ikke bare til fjerning av dobbelthake, men også til å redusere:

  • Fettputer på magen
  • Flanker rundt midjen og hoftene
  • Fett på innsiden og utsiden av lårene
  • BH-folder på ryggen
  • Fett på baksiden av overarmene

Det er lite ubehag forbundet med behandlingen, og du kan fortsette å leve som normalt umiddelbart etterpå. Noe rødhet, blåmerker, hevelse eller nummenhet kan forekomme den første tiden etter behandlingen, men ingen skader på huden. For et godt resultat bør behandlingen gjentas 2-3 ganger med 3 ukers mellomrom.

Én behandling fjerner opptil 25% av fettcellene. Hvor mange behandlinger som kreves avhenger derfor av mengden fettceller du har som utgangspunkt, og hvilket resultat du ønsker. Fettcellene som fjernes kommer ikke tilbake, men dersom du går opp i vekt etter behandlingen kan fettceller på andre områder av kroppen ta opp fett og øke i størrelse.

Belkyrabehandling

Belkyra er et annet alternativ til fettsuging av dobbelthake hvor forandringene er moderate. Behandlingen går ut på å injisere syntetisk deoksylsyre i fettcellene under haken, slik at disse blir ødelagt. Selve injeksjonen tar 10 minutter, og vanligvis ser man synlige forbedringer etter to til fire behandlinger. Intervallet mellom hver behandling er normalt mellom fire og seks uker.

Vanlige bivirkninger etter injeksjonen er ubehag, hevelse, blåmerker, rødhet og nummenhet i det behandlede området. De fleste melder at bivirkningene er størst etter den første behandlingen, og blir mindre og mindre etter de neste behandlingene.

Fjerning av løs hud på halsen og haken

I forbindelse med fettsuging av dobbelthake kan det være aktuelt å fjerne løs hud, spesielt hos noe eldre pasienter. Skal det da bli et bra resultat, må vi ofte kombinere behandlingen med et lite ansikts- og halsløft.

Kirurgene ved Christiania klinikken gjør alltid sitt ytterste for at du som pasient skal føle deg trygg og oppnå det resultatet du ønsker deg. Ansikt- og halskirurgi er sensitive behandlinger fordi selve inngrepet er så delikat, og resultatet så viktig for hvordan vi ser ut. Derfor bør du velge en erfaren kirurg som du stoler på.

Hos Christiania klinikken kan du føle deg trygg på at du er i gode hender. Våre kirurger har omfattende erfaring med plastiske inngrep, og er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi.

Våre kirurger for Fettsuging dobbelthake

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Dr. Håvar Løseth

ØNH- og ØNH-og Hode-/halskirurgi Nese-og ansiktskirurgi Facial Plastic and Reconstructive Surgeon( IBCFPRS , EBCFPRS )

Ofte stilte spørsmål og svar om Fettsuging dobbelthake

Pris diskuterer vi nærmere under konsultasjonen. I mellomtiden viser vi til vår estimerte prisliste:

Se estimert prisliste her