Brystforstørrelse

Logo ikon

Brystforstørrelse med silikon eller eget fett

Det er mange grunner til at våre pasienter ønsker brystforstørrelse. Enten du ikke er komfortabel med ditt naturlige utgangspunkt, eller brystene har gjennomgått endringer etter påkjenninger som amming, alder og vektreduksjon, kan vi hjelpe deg.
Kvinne som blir tegnet på med perforering linjer
Bakgrunn Prikker
Portrett Øyvind Borch Bugge

En av Norges fremste eksperter

Vår klinikk har mer enn 30 års erfaring innen brystforstørrelse, brystreduksjon og øvrige brystoperasjoner. Vår egen Dr. Øyvind Borch Bugge er spesialist i plastikkirurgi, og har de siste årene jobbet hovedsakelig med rekonstruktiv og kosmetisk kirurgi.

Det er antagelig ingen andre norske kirurger som har lagt inn flere anatomiske brystproteser enn det Bugge har gjort. 

Bugge har jobbet ved en rekke private og offentlige sykehus, deriblant som overlege ved Rikshospitalet (UiO). Han er medlem av Den norske legeforeningNorsk Plastikkirurgisk Forening og Norsk Forening for Estetisk Plastikkirurgi.

Hva er brystforstørrelse?

Brystforstørrelse er et kirurgisk inngrep med formål å øke størrelsen og endre fasongen på brystene. Den vanligste formen for brystforstørring er å legge inn silikonimplantater. Disse plasseres under brystkjertelen eller under brystmuskelen, og kommer i to ulike former: runde eller anatomiske (dråpeformede). Begge disse typene har en konsistens som gir et naturlig resultat.

Normalt legges snittet i folden under brystet. Dette gir god tilgang og kontroll ved innleggelse av protesen, og når dette gjennomføres riktig vil arret skjules på en optimal måte. Operasjonen kan også gjennomføres via brystvorten, men denne tilgangen gir begrensninger på størrelsen av protesen som legges inn.

Blant våre pasienter velger minst 2 av 4 profilerte anatomiske silikonproteser.

Runde og dråpeformede proteser

Blant våre pasienter velger minst 2 av 4 profilerte anatomiske silikonproteser. Vi har god erfaring med både runde proteser, dråpeformede anatomiske proteser og brystforstørrelse med eget fett.

Anatomiske (dråpeformede) proteser

Disse protesene gir et svært vakkert og naturtro resultat. Anatomiske proteser er ofte mer avanserte og dyrere i produksjon enn runde proteser. Ønsker du et så naturlig resultat som mulig, bør du velge dråpeformede proteser.

Runde proteser

Dersom du ønsker en større bryster med en rundere fasong, bør du velge runde silikonproteser. Vi har lang erfaring med å legge inn også denne typen proteser.

Brystforstørrelse med eget fett

Vi utfører også brystforstørrelse hvor vi bruker pasientens eget fett i stedet for å legge inn proteser. Fettet hentes fra andre steder på kroppen, oftest fra mage, midje og lår. Med denne metoden kan man øke størrelsen med rundt én cup-størrelse.

Brystforstørring med silikon

Brystforstørring med silikon er et av de vanligste kosmetiske inngrepene vi gjør. Våre kirurger er svært erfarne med brystforstørrende operasjon, og de aller fleste pasientene våre blir fornøyd med resultatet. Vi lytter til dine ønsker til form og størrelse på brystene, og sørger for et best mulig utseende.

Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon hos en av våre kirurger hvis du vurderer brystforstørring med silikon.

Brystproteser av høy kvalitet

Vi benytter kun proteser av beste kvalitet fra ledende og godkjente leverandører, vanligvis Mentor eller Motiva. Disse brystprotesene er godkjent av FDA, som er et amerikansk kontrollorgan som stiller ekstra høye krav til kvalitet og sikkerhet.

Mentor har 50 års erfaring med å utvikle brystimplantater. For å sikre kvalitet og sikkerhet av høyeste klasse har de gjennomført en studie på mer enn 200 000 pasienter, i tillegg til kontinuerlige langtidsstudier.

Motiva implantater har ikke like lang fartstid bak seg, men møter likevel alle de strengeste kravene for valg av materialer, produksjon og testing.

Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Konsultasjon før brystforstørrelse

Under konsultasjonen måler vi brystene dine og skisserer muligheter. Vi råder deg rundt valg av type protese og protesens volum. Rådene baseres på brystenes form (høyde, bredde, fylde og evt. heng), hudkvalitet og brystkassens utseende.

Vi tilpasser størrelse og form etter ditt ønske, med forbehold i forhold til dine forutsetninger. Valg av proteser er svært viktig og skal spesialtilpasses til nettopp deg. Derfor setter vi av god tid på konsultasjonen slik at du får all nødvendig informasjon. Du får også forsøke prøveproteser under konsultasjonen.

Brystforstørrelse: Størrelse, form og profil

Under konsultasjonen vil vi fortelle deg om forskjellige størrelser, form og profil på implantatene. Vi vil alltid ta utgangspunkt i hva som kommer til å passe din kropp best. Når du skal ta en brystforstørrelse med silikon, er det flere ting du bør tenke over med hensyn til resultatet på brystene.

Størrelse

Valg av størrelse er svært viktig med tanke på utseende og velvære. For store brystimplantater kan føre til ubehag og at brystene ser uproporsjonale ut i forhold til resten av kroppen din. Vi vil alltid at du skal få det resultatet du ønsker deg, men samtidig ønsker vi gi deg anbefalinger ut i fra hva som kommer til å passe kroppen din best.

Størrelsen på brystimplantatene oppgis i cc eller millimeter. Antall millimeter kan sammenlignes med gram. For de fleste kvinner er det nok med rundt 250-350 millimeter. Dette gir en økning på omtrent 1-2 cup-størrelser.

Form

Du kan velge mellom to forskjellige former på implantatene: runde og dråpeformede. Det er forskjellige ulemper og fordeler ved disse to formene. Mange kvinner ønsker dråpeformede implantater, da disse ser mest naturlige ut. De dråpeformede implantatene har mer fylde i nedre del av brystet. Runde implantater gir en mer synlig rund push up-effekt, og gir mer fylde i øvre del av brystet.

Dråpeformede implantater har imidlertid større sannsynlighet for å rotere seg enn de runde. Derfor er de dråpeformede implantatene utformet med en ru overflate som skal minimere sjansen for rotasjon.

Profil

Du kan velge mellom implantater med lav, medium eller høy profil. Implantatenes profil sier noe om hvor mye implantatene stikker ut fra kroppen. Implantater med en lav profil vil gi et mer diskret utseende enn de med en høy profil. Under konsultasjonen vil vi alltid anbefale den profilen som passer best til din kroppsbygning.

Over eller under muskelen?

Under konsultasjonen vil vi også vurdere om det er best om vi plasserer implantatene over eller under muskelen. Dette kommer an på din egen vekt, høyde og hvor mye underhudsfett du har.

Tidligere var det vanlig å legge hele implantatet under den store brystmuskelen, men i dag dekker man ofte kun øvre del av implantatet med brystmuskulatur. Årsaken til dette er at man får en mer naturlig plassering der implantatet ligger stabilt mot brystveggen. Her er den godt dekket av muskulatur, brystkjertelen, fett og hud.

Et implantat under muskelen kan redusere muskelkraften noe. Dersom du trener mye og er avhengig av full muskelkraft, bør du snakke med kirurgen om dette. I de fleste tilfeller anbefaler vi likevel å legge implantatet under muskelen, da dette gir et mer naturlig resultat.

Hos noen pasienter kan plasseringen under muskelen føre til større smerter i dagene etter operasjonen, enn plassering over muskelen.

Tiden før operasjonen

Forberedelsene starter fire uker før operasjonen. I disse ukene bør du unngå røyking og ha et sunt kosthold. To uker før operasjonen må du slutte med blodfortynnende medisiner, betennelsesdempende midler og store doser med E-vitamin. I dagene før operasjonen er det viktig at du ikke er syk, og du skal unngå alkohol i fem dager før inngrepet og helst i dagene etter.

Les mer om forberedelse før inngrepet her

Leger i midten av en operasjon

Under operasjonen

På selve operasjonsdagen må du møte opp i god tid, nydusjet, iført rene klær og uten piercinger og smykker. Du blir møtt av en sykepleier som tar deg gjennom forberedelsene i forkant av operasjonen. To timer før operasjonen skal du ta noen tabletter med vann, vanligvis antibiotika og smertestillende.

Selve operasjonen foregår i full narkose og varer i 1-2 timer. Prosedyren avhenger av hva du har blitt enig med kirurgen om på konsultasjonen. I etterkant av operasjonen blir du værende på oppvåkningsavdelingen inntil du er våken og klar til å reise hjem.

Tiden etter operasjonen

Som ved all plastisk kirurgi er det viktig at du tar det rolig de første ukene etter inngrepet. Hold armene mest mulig i ro og ikke løft dem over hodet de første 2 ukene. Etter ca. 2 uker kan du leve stort sett som normalt, men unngå tunge løft eller brå bevegelser på armene.

For et best mulig resultat må du gå med en sports-BH i tiden etter operasjonen. Som oftest bruker du også et brystbind. De første 2-4 ukene skal brystbindet og BH-en sitte på både dag og natt. Kontrollene hos Bugge og brystenes utseende avgjør hvor lenge du skal bruke brystbindet. BH-en bør du bruke i 6-8 uker. Det er også viktig at du bruker denne de første månedene under trening, slik at huden ikke strekker seg.

For å sikre en pen arrdannelse må du bruke papirteip over arrene. Disse bør skiftes ca. én gang per uke. Det første året skal du unngå direkte sollys eller solarium på arrene, da dette også kan gi større arrdannelse.

Hva er pris på brystforstørrelse?

Prisen avhenger av mange forskjellige forhold. Det viktigste er dine individuelle forutsetninger, som høyde, vekt og kroppsfasong, om du vil ha implantatet over eller under muskelen, samt dine ønsker til resultat. Dette er avgjørende for hvor omfattende operasjonen blir.

Du finner vår estimerte prisliste her, men den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen. Det er selvsagt helt uforpliktende å komme på konsultasjon hos våre kirurger.

Mulige komplikasjoner ved brystforstørrelse

Det er svært liten risiko for komplikasjoner ved brystforstørring, men det kan forekomme. Skulle det oppstå komplikasjoner har vi både erfaringen og kompetansen til å behandle disse effektivt.

Hevelse og blødning

Det er normalt å bli litt hoven etter operasjonen. Får du derimot en større hevelse kan det være tegn på blødning. Dette er svært sjeldent, men kan oppstå det første døgnet. Ved blødning kan det være nødvendig med et kirurgisk inngrep for å stoppe blødningen.

Infeksjon

Vi opplever svært sjeldent infeksjon i etterkant, men det er en komplikasjon som kan oppstå etter all kirurgisk behandling. Symptomene er rødhet, varme og hevelse i huden, i tillegg til dunkende smerter og eventuelt feber. Ved mistanke om infeksjon bør du kontakte legen som opererte deg.

Tap av eller redusert følelse

Etter inngrepet kan man oppleve tap av eller redusert følelse i brystvorten og operasjonsområdet. Normalt avtar dette etter et par måneder, men hos enkelte er forandringene permanente.

Dannelse av hard kapsel

Alle fremmedlegemer som legges inn i kroppen danner en hinne rundt seg. Dette er en del av kroppens immunforsvar og reparasjonsprosess. Ved brystforstørrelse med proteser kan denne hinnen bli gradvis tykkere, noe som gjør at brystet kjennes hardt og ømt. Kapseldannelse er ikke farlig, men kan endre brystets fasong og konsistens. For å fjerne en hard kapsel er det nødvendig med et kirurgisk inngrep.

Med våre moderne silikonproteser har risikoen for kapseldannelse blitt betydelig redusert.

Lege som ser på en dataskjerm foran seg og hendene hans er på tastatur.

Om Christiania klinikken

Dersom du vurderer plastisk kirurgi, er det avgjørende at du velger en klinikk med lang erfaring som du kan stole på. Hos Christiania klinikken møter du noen av landets mest anerkjente kirurger med over 30 års erfaring innen kropp- og ansiktskirurgi.

Vår høyeste prioritet er at du som pasient skal føle deg trygg, og få et resultat som du blir fornøyd med resten av livet. Vi legger stor vekt på at du skal føle deg ivaretatt både før, under og etter operasjonen.

Vårt oppfølgingsprogram

Før vi går i gang med operasjonen, vil kirurgen fortelle nøyaktig hva inngrepet går ut på. Dette gjør at du kan føle deg trygg på hva som skal skje på operasjonsdagen. Etter operasjonen vil du bli overvåket av en av våre sykepleiere. Det er normalt å føle seg litt omtåket etter operasjonen, men du kvikner fort til igjen.

De aller fleste kan dra hjem igjen 1-2 timer etter operasjonen. Du vil få telefonnummer til kirurgen som opererte deg, slik at du lett kan få tak i oss om det er noe du lurer på. For at du skal føle deg trygg og få all den informasjonen du trenger, kommer vi til å sette opp timer til kontroll etter operasjonen.

Disse kontrollene forekommer som oftest 2 dager, 7 dager, 14 dager og 6 måneder etter operasjonen. Dersom du lurer på noe etter dette, er det selvfølgelig bare å ta kontakt med oss.

Fornøydhetsgaranti etter brystforstørrelse

Christiania klinikken har Norges lengste og bredeste erfaring innen plastisk kirurgi for alle områder av kroppen. Vi gjør alltid vårt ytterste for at våre pasienter skal få et resultat de er fornøyd med resten av livet.

Tilbakemeldinger fra kunder

Gjennom årene har vi fått en rekke strålende tilbakemeldinger fra våre pasienter. Her kan du lese noen av dem.

 

«Jeg tok silikon i brystene, og fikset navlen min etter at den strakk seg etter graviditeten. Er fortsatt like fornøyd med det endelige resultatet.»

Linni Meister, modell og TV-profil

 

 

«Etter to mislykkede neseoperasjoner i USA for å hjelpe meg å puste bedre kom alt på plass etter at de rettet alt opp. Tusen takk!»

Jan Thomas, stylist og programleder

 

 

«Legene ved klinikken har gitt meg en ny livskvaliteten i hverdagen som har betydd mye for meg som person. Jeg vil gjerne uttrykke min takknemlighet, det fortjener dere.»

Kvinne, (50)

 

 

«Fantastiske mennesker, utrolig dyktige og følger opp på en eksemplarisk måte. Er overveldet over resultatet. Tusen hjertelig takk!»

Kvinne (56)

 

 

«Etter bare en uke på kremprogram for sjenerende pigmentflekker i ansiktet som jeg hadde fått etter graviditet, så jeg fantastiske resultater. Etter 3-4 uker var flekkene helt borte. Tusen takk, jeg er storfornøyd og sverger til disse produktene.»

Christine Lindestad (32)

 

Les flere pasienthistorier her.

Kontakt oss for uforpliktende konsultasjon

Vurderer du å ta brystforstørrelse, eller har du noen spørsmål angående plastisk kirurgi? Ta kontakt for en uforpliktende konsultasjon hos oss. Velkommen til Christiania klinikken!

Lege blar gjennom ringperm med mange ark.

Våre kirurger for Brystforstørrelse

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Brystforstørrelse

Operasjonen tar vanligvis 1-2 timer, avhengig av prosedyre. Du må møte opp i god tid før operasjonen, og du blir værende på sykehuset til oppsyn en liten stund etter operasjonen.

I utgangspunktet kan alle friske og fullt utviklede kvinner gjennomføre operasjonen. Du må være fylt 18 år for å bli behandlet på vår klinikk.

Kvinner som bruker medikamenter som virker inn på blodets levringsevne, vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater bør rådføre seg med en lege først.

Operasjonen gjennomføres ikke dersom du er forkjølet med fuktig hoste, har en annen infeksjon eller en betennelse eller sår i huden på brystet. Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller har spiseforstyrrelser.

Hvor vondt det gjør tiden etter operasjonen, varierer fra person til person. Ved en brystforstørrelse med silikon vil man ha en del smerter, men de verste smertene gir seg oftest etter et par døgn. Du vil få resept på smertestillende tabletter som du kan bruke etter operasjonen.

Å legge inn implantater under brystmuskelen gir ofte et veldig pent og naturlig resultat, men det er forbundet med mer smerte enn når man legger implantatet over muskelen. Hva du bør velge kommer an på din kropp og anatomi.

De første dagene bør du holde deg mest mulig i ro. I denne perioden vil du kjenne noe spreng i brystene, men dette avtar som regel i løpet av den første uken. Etter en uke kan du bevege deg mer, men du bør fortsatt holde deg i ro de to første ukene samt unngå tunge løft. Etter 4-6 uker kan du starte med forsiktig trening.

Inngrepet er av kosmetisk karakter, og man får derfor ikke rett på sykemelding. Du må uansett regne med å være hjemme den første tiden etter inngrepet. Derfor er det mange som benytter seg av deler av ferien sin når de skal utføre et kosmetisk inngrep.

De første 2-4 ukene må du ha på deg sports-BH og eventuelt brystbind både dag og natt. Når du kommer inn til kontroll etter operasjonen, vil vi fortelle deg akkurat hvor lenge du må bruke disse. BH-en bør du bruke i 6-8 uker. BH-en skal kun tas av når du dusjer. Dette er for at resultatet skal bli så vellykket som mulig.

Du kan dusje 2-3 dager etter operasjonen, men la teipen over arrene sitte på.

De fleste som har en stillesittende jobb på kontor eller lignende, kan begynne på jobb igjen etter en uke. Dersom du har en jobb med mange tunge løft og fysisk aktivitet, bør du regne med to uker.

Tiden etter operasjonen bør du holde armene mest mulig i ro, og ikke løfte dem over hodet før 2 uker etter operasjonen. Etter 2 uker kan du stort sett leve som normalt, men du må unngå tunge løft og brå bevegelser med armene.

Vanligvis lages det et snitt på 3-5 cm i furen under brystet. Det betyr at arret vil skjules under brystet. Velger man å legge inn protesen via brystvorten får man et arr rundt brystvorten. Gror dette pent, vil arret skjules i overgangen mellom det brunpigmenterte området og resten av brystet.

Man bevarer ammeevnen etter en forstørring av brystene.

Ja, man kan ta mammografi som vanlig. Det kan imidlertid være lurt å si fra om at du har tatt brystforstørrelse med silikon før undersøkelsen, slik at de som undersøker deg er ekstra forsiktige.

Vi anbefaler kvinner over 40 år å gjennomføre mammografi innen 6 måneder før operasjonen.

Prisen på operasjonen er avhengig av en rekke faktorer, både når det kommer til dine individuelle forutsetninger og inngrepets omfang. Derfor oppgir vi våre priser med fra-priser. Den endelige prisen fastsettes under konsultasjonen.

Se vår estimerte prisliste her.

Implantatene skal i utgangspunktet vare livet ut, men vi anbefaler at man gjennomfører en kontroll av implantatene etter 10 år. Etter 20 år kan det være aktuelt å bytte dem ut. I noen sjeldne tilfeller kan det oppstå komplikasjoner, som for eksempel dannelse av hard kapsel rundt protesen. Da kan det hende at vi må fjerne implantatene helt eller legge inn nye implantater.