Halsløft

Logo ikon

Er det mye løs hud på halsen, pleier situasjonen å være den samme langs resten av kjevekammen. Derfor utføres ofte ansiktsløft og halsløft i kombinasjon. Likevel er det svært viktig å huske på at et halsløft er en kirurgisk metode som må tilpasses pasientens individuelle behov. Målet er at resultatet skal bli så naturlig og ungdommelig som mulig.

Legene hos Christiania klinikken er blant landets fremste eksperter på kosmetisk og funksjonell ansiktskirurgi. Klinikken finner du i Sandvika.

Eldre kvinne, avslappet, ser opp, strekker nakken
Bakgrunn Prikker
Mann med lege klær som ser på kameraet gjennom et speil.

Ledende innen ansiktskirurgi

Vurderer du plastisk kirurgi er det viktig at du går til noen som virkelig kan faget. Legene hos Christiania klinikken har arbeidet med kropp- og ansiktskirurgi i mer enn 30 år og har lang erfaring. Begge legene på klinikken utfører kirurgisk halsløft.

Dr. Øyvind Borch Bugge er blant landets fremste plastikkirurger, og utfører det aller meste innen ansikts- og brystkirurgi, bukplastikk og bodylift. Det er sannsynligvis ingen i Norge som har lagt inn så mange av de krevende dråpeformede brystprotesene som han.

Du er i svært gode hender hos våre leger. Vi starter alltid med en grundig konsultasjon hvor vi diskuterer ønsker og muligheter. Velkommen til oss!

Dette er et halsløft

Med alderen vil huden under haken og i ansiktet bli løs og slapp. Mange plages også av uønskede fettansamlinger på halsen i forbindelse med dette, noe som kan gi et mindre ungdommelig og estetisk belastende utseende.

Dette kan korrigeres med et halsløft. Vi gjør dette som en egen prosedyre, først og fremst ved et kirurgisk inngrep på sjenerende muskelbånd på halsen. Samtidig er løs hud under haken sjelden det som utgjør hele problemet. Derfor kombineres gjerne et hals- og ansiktsløft i samme prosess.

Resultatet er en strammere hals med mindre heng, samt reduserte fettansamlinger og strammere muskelbånd. Operasjonen passer for deg som plages av økt fettmengde eller synlige muskelbånd på halsen. De nøyaktige detaljene for en operasjon avgjøres ut fra en individuell vurdering. Dette fordi ulike pasienter vil ha varierende grad av løs hud under haken og på halsen.

Les også: Fettsuging

Innledende konsultasjon

Ønsker du å undersøke dine muligheter for å stramme opp huden på hals og under hake, anbefaler vi at du tar kontakt for en innledende konsultasjon. Før du møter opp til timen kan det være en fordel at du har lest deg opp på inngrepet, slik at du får mest mulig ut av konsultasjonen. Vi anbefaler også at du noterer ned eventuelle spørsmål og ønsker for behandlingen.

En konsultasjon hos oss er helt uforpliktende, og er ment som en samtale og forventningsavklaring. Under samtalen finner vi sammen frem til den behandlingen som passer deg best. Kommunikasjonen med kirurgen er svært viktig, slik at man kommer frem til en felles forståelse av forventninger til resultat.

Vi har ikke anledning til å vise før- og etterbilder på våre nettsider, men vi kan se på eksempler sammen under konsultasjonen.

Hylle med mange bøker

Slik foregår inngrepet

Ved et halsløft legger vi et lite snitt under haken. Huden løsnes fra underlaget til litt nedenfor strupehodet. Muskelbåndene som splittes med alderen sys sammen i midtlinjen. Dersom det et overskudd av fett fjernes dette.

Snittet sys sammen lagvis, og man fjerner ikke hud gjennom dette snittet. Operasjonen tar ca. 50 minutter. Det legges en stram bandasjeplate på halsen som skal sitte i en uke til stingene fjernes. Da fjernes også det lille drenet.

Rett etter operasjonen

Ved Christiania klinikken er du i trygge hender. Våre leger og sykepleiere er tilstede når du våkner og svarer på de spørsmål du måtte ha. De fleste vil oppleve å være ganske omtåket etter operasjonen, men vi sørger for å få deg raskt på beina.

Etter et halsløft vil du være under observasjon på oppvåkningsavdelingen – trygt ivaretatt av en sykepleier. Mange er allerede på vei hjem etter 1-2 timer.

Arr og arrdannelse etter halsløft

Da inngrepet i seg selv er relativt lite, opplever man sjelden å få sjenerende arr. Inngrepet gjøres med et lite snitt under haken, samt under og bak øret. Disse områdene er lite synlige, både i profil og sett forfra.

I tiden rett etter inngrepet vil arret være rødt og noe hovent, før det mykner opp og blekner med tiden.

Oppfølging i etterkant av inngrepet

Christiania klinikken er opptatt av å sikre deg den beste opplevelsen rundt ditt eventuelle inngrep, så vel som i tiden etter. Du kan ta kontakt med oss om hva enn det skulle være angående din behandling. Vi kan blant annet bistå med rådgivning, gjerne over telefon, om eventuelt sårstell og bytte av tape/kompresjonsplagg. Ingen spørsmål er for store eller for små.

Vi gjennomfører en oppfølgende sjekk ca. 2 dager, 7 dager, 2 uker og 6 måneder etter behandlingen. Dette både for å sikre at resultatet over tid står til felles forventninger, og at det ikke har oppstått komplikasjoner. Slik sørger vi for at du kan føle deg i trygge hender til enhver tid – både før og etter behandlingen.

Alternative behandlinger for halsløft

Dersom andre behandlinger eller inngrep ville passet bedre for dine behov og ønsker, vil vi informere deg om dette under den første konsultasjonen. Eksempelvis finnes det laserbehandlinger eller andre korreksjoner som kan ha en effekt på området du ønsker å forbedre. Hvilken behandling som passer best, avhenger av ditt utgangspunkt.

Velkommen til Christiania klinikken

Christiania klinikken er en moderne klinikk i Sandvika – en 15 minutters kjøretur fra Oslo sentrum. Her blir du møtt av vårt hyggelige personale som veileder deg, og er tilstede for deg før, under og etter operasjonen.

Vi har forståelse for at mange pasienter er nervøse i forkant av et kirurgisk inngrep. Derfor legger vi til rette for at du skal føle deg trygg gjennom hele opplevelsen. Vi ønsker at du skal føle deg ivaretatt fra første kontakt til årene i etterkant av behandlingen.

Ved Christiania klinikken blir du møtt av Norges ledende kirurger og et imøtekommende og varmt team.

Våre kirurger for Halsløft

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Halsløft

Inngrepet kan gjøres på alle som plages av tydelige og separerte muskelbånd, heng på halsen eller ansamlinger av hud og fett i området rundt halsen. Som regel utføres et halsløft sammen med et ansiktsløft.

Er du usikker på om dette er riktig behandling for deg, er det bare å ta kontakt for veiledning og første konsultasjon. Her vil du sammen med kirurgen diskutere ønsker og muligheter.

Målet er at vi skal stramme opp halsen, men inngrepet bidrar også til et mer ungdommelig utseende. Inngrepet har kort restitusjonstid. Hvilke resultater man kan forvente, avhenger av dine ønsker og ditt utgangspunkt.

Mange tenker at en plastisk operasjon skaper et kunstig uttrykk. Vårt team er derimot eksperter på at resultatet skal bli så naturlig som mulig.

For at du skal få en best mulig opplevelse, samt best mulig resultater i tiden etter, kan du lese våre generelle anbefalinger under. Her ser du også hvordan du kan gjøre deg klar for dagen:

For deg som skal opereres

Et halsløft gir som regel gode resultater, og komplikasjoner forekommer svært sjelden. Blodansamling under huden på halsen etter operasjonen kan imidlertid skje det første døgnet. Derfor er det viktig å holde seg mest mulig i ro. Blodansamling merkes ved unormal hevelse.

Infeksjon forekommer svært sjelden. Det samme gjelder komplikasjoner som lammelse og affeksjon av nerver.

Inngrepet medfører lite smerter og gjøres med narkose/lokal bedøvelse. I tiden etter når huden justerer seg og sårene leges, kan området oppleves hovent og ømt. Du kan også oppleve forbigående smerter. Dette er likevel noe som enkelt kan behandles med vanlige smertestillende. Du får resept på dette fra oss.

Prisen på operasjonen avhenger av ditt individuelle utgangspunkt og hvor omfattende inngrepet er. Pris diskuterer vi nærmere under konsultasjonen. I mellomtiden viser vi til vår estimerte prisliste:

Se estimert prisliste her