Bodylift

Logo ikon

Etter en stor vektnedgang eller graviditet kan man få mye overflødig og løs hud rundt bukpartiet og baken. Dette kan korrigeres med bodylift eller bukplastikk. Bukplastikk gir forbedring av magepartiet, mens bodylift også forbedrer midjen og hoftene samt gir et lite løft av baken. Christiania klinikken har mer enn 20 års erfaring med disse inngrepene.

Kvinnelig kropp med perforering linjer for operasjon
Bakgrunn Prikker
Lege sitter foran pulten sin og smiler til kameraet.

Plastisk kirurg Dr. Bugge

Hos Bærum Plastikkirurgi møter du Dr. Øyvind Borch Bugge, en av landets fremste plastiske kirurger med omfattende erfaring innen både ansikts- og kroppskirurgi. Som en av svært få i Norge er Dr. Bugge spesialist på bodylift med kosmetisk indikasjon.

Dersom du tror denne behandlingen kan være aktuelt for deg, er du velkommen på konsultasjon hos Dr. Bugge. Vi starter alltid med en grundig samtale hvor du får svar på alle spørsmål, slik at du er fullt informert om inngrepet og hvilke resultater du kan forvente.

Hva er bodylift?

Bodylift med kosmetisk eller medisinsk indikasjon er et inngrep der huden fra nedre delen av magen, midjen og ryggen strammes opp, og overflødig hud fjernes. I praksis er dette en bukplastikk som også omfatter midjen og ryggen. Resultatet blir en flatere mage, smalere midje og et lite løft av baken.

Kan kombineres med fettsuging

Det vanligste er å kombinere fettsuging med fjerning av overflødig hud, i tillegg til å stramme opp muskulaturen på magen. Da blir resultatet bedre og mer varig.

Fjerner overflødig hud rundt hele midjen

Inngrepet er aktuelt for pasienter med overskudd av hud i bukpartiet, rundt hoftene og på bakenden. Oftest ser vi en kombinasjon av fettfjerning og hudoppstramming. En bodylift strammer opp huden på magen, ryggen og hele veien rundt midjen med et svært godt resultat.

Leger i midten av en operasjon

Når er en bodylift aktuelt?

Flere pasienter kan være aktuelle:

Operasjon etter vektnedgang

Mange ønsker operasjon etter stor vektnedgang. Dette kan være som følge av slanking eller slankeoperasjon. Etter å ha gått ned i vekt vil fettvevet og av og til muskulaturen reduseres, mens mengden av hud ikke går tilbake. Resultatet er et betydelig overskudd av hud.

Løs hud på grunn av alder

I kombinasjon med alder blir huden mindre elastisk og plagene forverres. Ettersom det ikke er muskulatur i selve huden vil ikke huden stramme seg opp ved trening. For pasienter som ønsker å fjerne hudoverskuddet kan det bli aktuelt å få utført en bodylift.

Overvektige kan ikke få utført bodylift

Operasjonen er ikke en slankeoperasjon og utføres ikke på overvektige personer. Dersom pasienten er overvektig vil kirurgen anbefale vektnedgang før operasjon blir aktuelt. Ettersom dette er en omfattende operasjon, anbefales det at pasienten har god fysisk form slik at tilhelingen skal bli optimal og risikoen for komplikasjoner reduseres.

Les også: Brystreduksjon

I forkant av operasjonen

I ukene før operasjonen bør du spise næringsrik mat. Da er du bedre forberedt på operasjonen og vil kunne bli raskt bra igjen. Det er derfor ikke anbefalt å følge en slankekur eller diett i ukene før operasjonen.

Du skal ikke røyke 3 uker før til 2 uker etter operasjon. Nikotinet hemmer nemlig kroppens evne til å frakte oksygen, noe som gjør at sårene ikke heler like raskt.

Slik utføres operasjonen

Under kan du lese mer om hvordan inngrepet foregår.

Bukplastikk rundt hele kroppen

Bodylift er i praksis en bukplastikk rundt hele kroppen. Operasjonen gjøres i full narkose og pasienten merker ingenting underveis.

Hofte og rygg

Vi starter vanligvis i mageleie med fettsuging av hofter og rygg. Arret legges over rumpeballene, for så å legges på nivå med hoftekammene. Hudoverskudd fjernes, mens hofter og rumpe strammes opp.

Mave og midje

Halvveis gjennom operasjonen snus pasienten til ryggleie, og kirurgen fortsetter med fettsuging av mave og midje. Arret legges over skambenet for så å skråne opp mot hoftekammene. Bukmuskulaturen og huden strammes opp. På denne måten klarer kirurgen å forme både mage og midje på best mulig måte. Mange får en flottere midje enn de tidligere har hatt.

Holder hand med en som ligger i operasjonsseng

Etter operasjonen

Dersom inngrepet utføres av kosmetiske hensyn har du ikke rett på sykemelding, men må planlegge fri fra jobb. Du skal ikke kjøre hjem selv eller ta offentlig transport alene. Det første døgnet skal du ha tilsyn av en annen voksen. Sørg for å ordne dette i god tid før selve dagen – da slipper du unødvendig stress i siste liten.

Ta det rolig i 2-3 uker

Den første uken må du ligge mest mulig stille, og vi anbefaler å ta det rolig i to til tre uker etter operasjonen. Hvis inngrepet utføres med medisinsk indikasjon har du rett til sykemelding.

Lavt aktivitetsnivå i 6-8 uker

Aktivitetsnivået skal være lavt etter operasjonen, og trening bør utsettes i 6-8 uker. Dersom magemuskulaturen er sydd sammen, skal pasienten helt unngå situps og tunge løft i 12 uker etter operasjonen.

Ta kontakt i dag for en konsultasjon

Vil du ha en konsultasjon eller mer informasjon om våre operasjoner?

Våre kirurger for Bodylift

Dr. Øyvind Borch Bugge

Plastikkirurg
hode/hals og ansiktskirurgi

Ofte stilte spørsmål og svar om Bodylift

Ved bukplastikk strammes huden og magemusklene opp. Har du i tillegg løs hud rundt hofter og midje, kan en bodylift være aktuelt.

Våre pasienter er meget fornøyd med de kosmetiske og funksjonelle forbedringene etter å ha utført operasjonen. Det er ikke mulig å utføre plastisk kirurgi på buken uten å etterlate arr, og derfor er det viktig at du følger kirurgens råd om å pleie arrene for å gjøre dem så pene som mulig. Etter operasjonen er arrene røde og harde, men med tiden og god pleie vil de blekne og bli mykere.

Inngrepet er en omfattende operasjon, og pasienten vil oppleve noe smerter i såret den første tiden. Unngå løft, støt og brå bevegelser som gjør vondt.

Tilhelingsperioden varierer fra pasient til pasient, og avhenger blant annet av pasientens alder, hudkvalitet og hvor flinke de er til å følge kirurgens råd. De flest kan leve som normalt etter seks til åtte uker, mens det tar opp til 6-12 mnd før man ser det endelige resultatet.

Det forekommer sjelden komplikasjoner, men akkurat som med andre kirurgiske inngrep er det alltid en viss risiko. Infeksjon og dødt hudvev (nekrose) forekommer svært sjelden. Røyking etter operasjonen øker risikoen for komplikasjoner, og da spesielt risikoen for dødt hudvev, fordi nikotinet reduserer blodtilførselen.

Det legges alltid inn dren for å fange opp mindre blødninger. Væskeansamlinger kan oppstå under huden ved operasjonssåret, men dette er en ufarlig tilstand som behandles ved å tappe væsken. Ta kontakt med klinikken hvis du opplever stramhet eller hevelse.

Prisen på operasjonen avhenger av inngrepets omfang og ditt individuelle utgangspunkt. Dette snakker vi om under den første konsultasjonen. Se for øvrig estimert prisliste her:

Se estimert prisliste her

Det finnes både liten/delvis og stor/full bukplastikk. Dette er operasjoner som fjerner fett og overflødig hud fra magen.

Den lille varianten tar for seg nedre del av magen. Det er gjerne denne som er en del av bodylift. Den store varianten tar for seg hele magen – altså både over og under navlen.

I tillegg tar også inngrepet for seg magen, men operasjonen går hele veien rundt midjen og fokuserer i tillegg på hofter, rumpe og rygg. Det er derfor en mer omfattende operasjon.

Ja, operasjonen vil føre til arr. Kirurgen kommer til å gi deg god veiledning i pleie av arrene. Da blir det best resultat, og arrene blir minst synlige.

Dessuten er kirurgen svært nøye med snittene under operasjonen. Når fett og overflødig hud skal fjernes fra mage, legges snittet skambenet. Dette gjøres for at det ikke skal synes når du har på bikini eller badebukse.

Klinikken ligger sentralt i Sandvika – rundt 25 minutter unna Oslo S. Vi har flest kunder fra Oslo, Viken og omegn, men tar deg selvsagt imot uansett hvor i landet du kommer fra. Hos oss finner du blant Norges fremste eksperter innen plastisk kirurgi.

Hvis du kommer fra et sted langt unna, bør du planlegge godt for tiden etter operasjonen. Du skal ikke kjøre hjem selv eller ta offentlig transport alene. Du må også ha tilsyn av en annen voksen det første døgnet etter behandling. Sørg derfor for at du reiser sammen med noen eller får hjelp av noen du kjenner i nærheten.

Vi ønsker at du skal føle deg trygg hele veien fra du tar kontakt til du kommer på etterkontroll. Dette er en svært viktig del av en behandling hos Bærum Plastikkirurgi. Ved første konsultasjon vil du få svar på alt du lurer på angående din operasjon.

Du forteller om dine behov og hvilket resultat du ser for deg. Deretter vurderer kirurgen hva som kan og må gjøres for å oppnå disse resultatene. Her handler det blant annet om hvor mye fett og hud som skal fjernes fra magen, ryggen og hoftene. Sammen finner dere en behandling som passer deg.

Kirurgen forteller hvordan inngrepet gjøres, hvilke forberedelser du må gjøre og hvordan vi bistår deg etterpå. Våre priser vil avhenge av hvor omfattende inngrepet er. Dette er også noe vi blir enige om på konsultasjonen.

Du skal faste i 6 timer før operasjonen. Det er greit å drikke tynn væske som vann, te og kaffe, men ikke melk og lignende. Du skal heller ikke tygge pastiller eller tyggis.

Blodfortynnende medisiner skal ikke brukes før du har time. Du får informasjon om når du skal slutte å bruke disse. Dette blir avgjort i samråd med lege. Du skal avslutte bruk av p-piller 4 uker før operasjonen.

Du må vaske hår og kropp nøye før operasjon for å redusere faren for infeksjon, men ikke bruk lotion eller lignende etterpå. Ikke bruk krem, sminke eller parfyme på operasjonsdagen. Ta også av smykker og piercing.